Portugese Heptasense wint Elia innovatiewedstrijd

Heptasense uit Portugel is de vierde winnaar van de Open Innovation Challenge, een initiatief van de Belgische netbeheerder Elia en haar Duitse zusterbedrijf 50Hertz.

Trefwoorden: #AI, #beveiliging, #databeheer, #Elia, #Heptasense, #innovatie, #netwerkbeheer, #Open Innovation Challenge

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - Elia )

ENGINEERINGNET.BE - Deze wedstrijd helpt Elia Group om te innoveren in heel specifieke domeinen van haar opdracht als netbeheerder. Daarvoor worden gezamenlijke projecten opgezet met startups.

De vierde editie focuste op de ontwikkeling van digitale oplossingen voor een veiliger net- en databeheer. Uit de 82 kandidaten selecteerde de jury de Portugese startup Heptasense als winnaar. Het bedrijf krijgt nu 20.000 euro om dit project bij de Elia Group uit te rollen.

Heptasense ontwikkelde een softwarepakket dat de beelden van verschillende camera’s verwerkt, analyseert en daarna realtime waarschuwingen uitstuurt, om zo de beveiliging te verbeteren. De Portugese start-up werkte al samen met onder andere Cisco en Lidl.


De andere finalisten waren:

  • CyberOwl (VK) gaat over cybersecurity. Er worden beveiligingsanalyses gemaakt die onaanvaardbaar en abnormaal gedrag van decentrale assets en hun communicatie identificeren.
  • KeoPass (Frankrijk) is een zelfstandige persoonlijke biometrische identificator, voor zowel fysieke toegangscontrole als digitale toegangscontrole.
  • Physec (Duitsland) monitort de fysieke toestand van bepaalde objecten. Het systeem garandeert vanuit hardware-oogpunt dat er niet is geknoeid met het voorwerp.
  • Swim.AI (VS): hun software verbetert de verzameling, beveiliging en analyse van gegevensstromen van decentrale randapparatuur.