Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

De zonnewagen BluePoint reed, dankzij een snelle wagen en een sterke strategie, het hoogste aantal rondjes en kroonde zich zo tot Europees kampioen.

Trefwoorden: #Agoria Solar Team, #studententeam, #wedstrijd, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - De iLumen European Solar Challenge duurde 24 uur en vond plaats op het Circuit van Zolder. Het Agoria Solar Team nam deel aan de race met twee zonnewagens, de BluePoint en de Punch 2 (die zesde eindigde - mede door de verouderde technologie).

De BluePoint, de nieuwste wagen van het team, kwam met het hoogste aantal rondjes over de finish. Zo nam het Belgische team de titel mee naar huis, met op de tweede plaats het Nederlandse Solar Team uit Twente.

De overwinning op het Europees Kampioenschap is de derde overwinning op rij voor het Belgische Solar Team. In 2018 finishte het team eerste na de uitdagende Carrera Solar Atacama in Chili, dwars door de Atacama woestijn.

Het jaar daarop werd het team wereldkampioen dankzij een spannende overwinning op de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens.

In oktober van 2021 zal het team de wereldtitel verdedigen in de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië.