• 21/03/2012

Bredel APEX: de volgende stap in de evolutie van slangenpompen - persbericht

AxFlow presenteert tijdens Pumps & Valves met trots die nieuwe Bredel APEX serie slangenpompen.

Lees verder

Productnieuws

Na de introductie van ’s werelds eerste industriële slangenpomp in 1975 en de SPX-serie met interne lagering in 2001, heeft Bredel de volgende stap in de evolutie van de slangenpomp ontwikkeld: de Bredel APEX serie.

Deze lichtgewicht opvolger biedt dan ook veel meer voordelen en is substantieel goedkoper dan het huidige aanbod van slangenpompen in de markt!

De nieuwe Bredel APEX serie is uitermate geschikt voor het verpompen van abrasieve, shear gevoelige, corrosieve, hoog- en laag viskeuze vloeistoffen.

Hij is verkrijgbaar in drie uitvoeringen; de APEX10, de APEX15 en de APEX20, voor toepassingen in de lage- en de middelhoge druk tot 8 bar.

Er is een revolutionair pomphuis ontwikkeld voor alle drie de modellen. Dit pomphuis is vervaardigd uit gegoten aluminium en voorzien van holtes.

Dankzij de holtes heeft het pomphuis een betere stijfheid, is deze lichter in gewicht (minder materiaal) en biedt het een groter koelend oppervlak waardoor er een betere koeling plaatsvindt.

De verbeterde koeling biedt de mogelijk om met hogere toerentallen te draaien, zowel continu als onderbroken.

Speciaal voor de APEX ontwikkelde Bredel vier soorten pompslangen (NR, NBR, EPDM, CSM). Deze pompslangen bieden 50-100% langere levensduur door een unieke wijziging in de koordlagen.

Daarnaast hebben de slangen speciale uiteinde voor optimale fixatie en gebruik. Onderhoudskosten en ‘down time’ worden hierdoor geminimaliseerd.

U vindt AxFlow op de vakbeurs Pumps & Valves (18 & 19 april 2012) in Antwerpen, stand D4023.

Meer informatie
Bolderweg 2, NL-1332 AT Almere
Tel. +31 (0)36 538 12 11 - Fax +31 (0)36 531 40 04
Email: axflow@axflow.nl
Web: www.axflow.nl

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Axflow



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.