Antivirale coating beschermt tegen COVID-19

WEG heeft een nieuwe antivirale coating ontwikkeld, die ontwikkeld is voor gebruik op professionele machines en apparatuur in ziekenhuizen, laboratoria en medische omgevingen.

Trefwoorden: #coating, #coronavirus, #covid-19, #WEG

Lees verder

nieuws

( Foto: zinkevych - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - De polyurethaancoating werd gedurende de coronavirus pandemie ontwikkeld voor vele sectoren, die ernaar streven om de hygiëne en veiligheid te verbeteren.

De ontwikkeling van de coating door de Braziliaanse afdeling van coatings en lakken van WEG, volgt de aanbevelingen van de National Agency of Health Surveillance, de toezichthoudende instantie voor volksgezondheid in Brazilië. Het werd vervaardigd aan de hand van methodologieën opgesteld volgens de International Standard BS ISO 21702:2019.

De coating wordt aanbevolen ter bescherming van industriële apparatuur die in omgevingen met hoog risico wordt gebruikt, zoals ziekenhuizen, medische centra en laboratoria en tevens voor andere machines die binnen deze faciliteiten worden gebruikt. Daarnaast is het echter ook geschikt voor gebruik in diverse marktsectoren, zoals voor bedrijfsinstallaties en apparatuur en in het openbaar vervoer.

De coating maakt gebruik van antivirale stoffen, die ervoor zorgen dat coronavirus niet op behandelde oppervlakken kan overleven. Het werd grondig getest voor het coronavirustype MHV-3.