Group MAM neemt nieuwe productievestiging in gebruik

In aanwezigheid van minister Diependaele nam Group MAM, specialist in de ontwikkeling en productie van transparante nanocoatings, een nieuwe hypermoderne productievestiging in gebruik.

Trefwoorden: #coating, #folies, #Goup MAM, #nano-coating, #productievestiging, #Umisol, #zonnewerend

Lees verder

Techniek

( Foto: Group MAM )

ENGINEERINGNET.BE - Door deze investering van 6 miljoen euro kan Group Michiels Advanced Materials (MAM) vanaf nu 1 miljoen vierkante meter high-end folie per jaar produceren, die vandaag vooral ingezet wordt in zonwerende toepassingen.

Het project omvatte zowel de inrichting van een productiehal, productie-infrastructuur en -apparatuur en de bijhorende bedrijfsfaciliteiten. Maar het ging eveneens over de kennisopbouw en de opleidingen, die nodig zijn om het nieuwe productieproces op te volgen, te bedienen en aan te sturen.

Er zal verder ook jaarlijks nog 1 miljoen euro extra besteed worden aan onderzoek en ontwikkeling, waarbij de uitbreiding naar nieuwe toepassingen, zoals bijvoorbeeld folies voor medische toepassingen.

Group MAM stelt momenteel 15 personen te werk, maar deze investering zal zeker nog leiden tot extra tewerkstelling.


ACHTERGROND
Bij de start ontwikkelde het ingenieursbedrijf o.a. watergedragen corrosieverven, maar sinds 2001 legt het zich toe op de ontwikkeling van infrarood blokkerende coatings.

Deze voornamelijk optisch doorzichtige glasfolies geven baanbrekende resultaten op het vlak van zonnewering en isolatie. Het is een vorm van passieve koeling waarin steeds meer bedrijven een oplossing zien voor de klimaatuitdaging.

Umisol, dat deel uitmaakt van dezelfde groep, commercialiseert de producten en zorgt voor de plaatsing.