RFID detectie- en lokalisatieoplossing voor Roba Metals

De ATLAS Forklift Track&Trace oplossing van RFID-integrator Aucxis biedt de staalfabrikant steeds een accuraat, up-to-date overzicht van zijn interne logistieke bewegingen.

Trefwoorden: #Auxcis, #heftruck, #RFID, #Roba Metals

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Auxcis )

ENGINEERINGNET.BE - Roba Metals levert staal, RVS en aluminium aan een internationaal klantenbestand.

Tot voor kort beheerden ze hun pallets met staalplaten manueel met een barcodescanner en een Excelfile. Door de groeiende opslagcapaciteit liepen de zoektijden naar klaargemaakte bestellingen echter fors op, terwijl hun klanten steeds vaker het JIT-principe hanteren.

Om de interne logistieke processen te in kaart te brengen en te versnellen, koos Roba Metals voor de ATLAS Forklift Track&Trace oplossing van Aucxis. De pallets met stalen platen werden uitgerust met RFID-tags, die op hun beurt gelezen worden door de RFID-detectieapparatuur op de rolbruggen en heftrucks. Dit real time detectie- en lokalisatiesysteem werd naadloos gekoppeld aan het eigen WMS van Roba Metals.

Doordat er geen manuele acties meer nodig zijn, is de snelheid van de logistieke bewegingen met 50% toegenomen. Dankzij de ATLAS Forklift Track&Trace oplossing wordt alle informatie opgeroepen uit het WMS.

Bij correct gebruik van het systeem neemt de accuraatheid van de pickings gevoelig toe doordat menselijke fouten uitgesloten zijn. Bovendien ervaren de operatoren, magazijniers en transportplanners veel minder druk en frustraties om de deadline van verlading te halen. Verschillende FTE’s kunnen zelfs ingezet worden voor andere taken.

Gert Machon, Productieverantwoordelijke Roba Metals: “De down-to-earth aanpak van Aucxis overtuigde ons om samen te werken, en vandaag boeken we mooie resultaten met onze RFID-toepassingen.”


Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 - 9190 Stekene
Tel. +32 (0)3 790 17 - info@aucxis.com - www.aucxis.com/nl/rfidBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.