Genomineerden Blue Innovation Awards bekend gemaakt

De Blue Innovation Awards zijn een initiatief van De Blauwe Cluster om innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheidsinstanties in de schijnwerpers te zetten.

Trefwoorden: #blauwe economie, #Blue Innovation Awards, #De Blauwe Cluster, #innovatie, #projecten

Lees verder

Nieuws

( Foto: De Blauwe Cluster )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de eerste editie ontvingen we ruim 20 inzendingen waarbij in totaal ruim 30 organisaties betrokken waren. Begin oktober kregen alle kandidaten de kans om hun project, dienst of product toe te lichten door middel van een presentatie.

Vervolgens werden alle inzendingen door de juryleden objectief beoordeeld op basis hun innovatief karakter, marktpotentieel, industriële uitstraling, link met de blauwe economie en link met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.

De kwaliteit van de inzendingen voor deze eerste editie was erg hoog. Na rijp beraad werden voor elke categorie twee potentiële kanshebbers geselecteerd (zie lijst onderaan).

Per categorie zullen de geselecteerde inzendingen met een filmpje voorgesteld worden tijdens G-STIC op dinsdag 27 oktober 2020. Daarna krijgen de kandidaten kort nog even het woord om hun project, product of dienst toe te lichten, waarna de winnaar bekendgemaakt wordt.

Iedereen die het event online volgt of fysiek bijwoont, krijgt ook nog de kans om te stemmen op zijn favoriet. Na de uitreiking van de andere categorieën wordt dan de winnaar van de Inspirational Blue Wave (publieksprijs) bekendgemaakt.


Dit zijn de genomineerden per categorie:

 • Blue Innovation Wave (voor kmo’s):
  Nearshore Mussel Project (Brevisco) en Real-time Undersea Cable Monitoring (Marlinks)
 • Corporate Blue Innovation Wave (voor grote bedrijven):
  Dual-Fuel Hydrogen Engine (BeHydro) en Marine Litter Hunter (DEME)
 • Blue Innovation Swell (voor samenwerkingsinitiatieven):
  A Hybrid Wave Energy Converter for ports - WEC4PORTS (IMDC, UPorto, INEGI en ECT) en Coastbusters (ILVO, DEME, Jan De Nul, SIOEN Industries en VLIZ)
 • Blue Innovation Captain (voor overheidsinstellingen):
  Blue Accelerator (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen) en Renovatie van de zeedijk van Westende (Gemeente Middelkerke en Agentschap Maritieme Dienstverlening & Kust)


Meer informatie op https://www.blauwecluster.be/agenda/g-stic-2020