Acceleratieprogramma voor medische healthtech succesvol gestart

UAntwerpen, UZA en Verhaert Masters in Innovation startten het begeleidingsprogramma Medical Solutions Accelerator, ter ondersteuning van de ontwikkeling van innovatieve medische oplossingen

Trefwoorden: #acceleratieprogramma, #medisch, #UAntwerpen, #UZA, #Verhaert Masters in Innovation

Lees verder

nieuws

( Foto: Verhaert )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens het komende najaar en verspreid over 5 dagen, krijgen 12 beginnende ondernemers van 5 teams coaching op vlak van R&D en technologie, waarbij de patiënt als eindgebruiker telkens centraal staat.

Het ultieme doel is innovatieve medische technologie duurzaam naar de markt brengen. Zo’n innovatief product ontwikkelen vraagt een iteratief leerproces en adequate bijsturing. Het is net die lacune dat het kortlopende medische acceleratieprogramma van UAntwerpen, UZA en Verhaert Masters in Innovation invult.

Het acceleratieprogramma brengt unieke expertise samen op het vlak van technologie en productontwikkeling in de medische sector, alsook wat betreft publieke en private financieringsbronnen en testing door patiënten. Door deze mix van expertise in de eerste ontwikkelingsfases toe te passen, wordt aan heel wat fundamentele voorwaarden voldaan om succesvol te innoveren.

Op 4 december sluit het programma af met een pitchevenement. Een jury van innovatie-experten, ondernemers en investeerders maakt dan het meest beloftevolle medische business- en productconcept bekend.