• 21/03/2012
  • |     BB

Productiebedrijf NovoPolymers gaat internationale toer op

Bedrijf plant internationale groei, met een belangrijke focus op Azië.

Trefwoorden: #Capricorn, #energie, #fotovoltaisch, #FPIM-SFPI, #Gimv, #novopolymers, #puurs

Lees verder

Techniek

( Foto: NovoPolymers )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Belgische NovoPolymers, producent van op polymeren gebaseerde inkapselfolies voor de fotovoltaïsche markt, heeft in een financieringsronde 4,2 miljoen euro opgehaald bij Gimv, Capricorn Cleantech Fund en FPIM-SFPI.

Het bedrijf wil via een kapitaalverhoging naar eigen zeggen ‘zijn innovatieplannen verder realiseren en zijn internationalisering in de zonne-energiesector versnellen’.

NovoPolymers heeft recent een nieuwe reeks inkapselfolies ontwikkeld die niet alleen kosten besparen, maar ook toelaten meer stroom te leveren en bovendien ook duurzamer zijn.

De nieuwe folies zijn al gelanceerd of zitten in de faze dat ze door voorkeurspartners getest worden om een IEC-certificering te verkrijgen.

Nu het productaanbod is uitgebreid, plant het bedrijf zijn eerste stappen naar een wereldwijde expansie, met een belangrijke focus op Azië.

"Eigenlijk zijn we het enige bedrijf dat meerlagige inkapseloplossingen aanbiedt met meer functionaliteiten, een grotere output en betere kostenbeheersing, zonder daarbij aan kwaliteit in te boeten", zegt Johan Declerck, oprichter en CEO van NovoPolymers.


ACHTERGROND
NovoPolymers nv in Puurs werd opgericht in 2008 en profileerde zich als industriële speler in Europa in 2010. Het bedrijf levert aan producenten van zowel kristallijne als dunne film modules. In 2011 realiseerde het bedrijf zijn eerste omzet buiten Europa.