Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

Elia groep lanceerde de marktplaats re.alto om aanbieders en gebruikers uit alle lagen van de energiesector samen te brengen om op die manier de digitalisering te versnellen.

Trefwoorden: #Elia, #energiedistributie, #energiesector, #marktplaats, #re.alto, #Startup

Lees verder

Techniek

( Foto: Elia )

ENGINEERINGNET.BE - re.alto is de eerste Europese marktplaats voor de uitwisseling van energiegegevens, digitale producten en diensten via gestandaardiseerde energie-API's.

De marktplaats beschikt al over een breed gamma van energie gerelateerde API-producten van toonaangevende leveranciers die de grenzen van de digitale innovatie in sectoren zoals e-mobiliteit, nutsbedrijven en marktintelligentie consequent verleggen.

Voorbeelden van toepassingen voor API's die momenteel op het platform ter beschikking staan, zijn spotmarktprijzen, termijnmarktprijzen, energiemonitoring, slim opladen voor elektrische voertuigen, slimme metergegevens, SCADA-data voor windenergie, energiegemeenschappen en het stimuleren van energy-as-a-service.

Voor ondernemingen die data en digitale producten willen aanbieden, biedt het platform een nieuw verkoopkanaal om hun API's (Application Programming Interfaces) te gelde te maken op nieuwe markten en zo nieuwe inkomstenstromen te creëren.

Voor bedrijven die gegevens van derden willen kopen en integreren, biedt de marktplaats eenvoudige toegang tot een reeks digitale tools om het API-uitwisselingsproces te stroomlijnen en zo de voorheen extreem hoge kosten van gegevensverzameling te verlagen.


Download hier een witboek voor meer informatie