Bluswatersystemen waarop u kan rekenen

Bluswatersystemen hebben maar één taak, maar het is wel een vitale: functioneren wanneer ze nodig zijn. Kenbri zet hierbij in op duurzame producten, technisch advies en deskundig onderhoud.

Trefwoorden: #bluswater, #bluswatersystemen, #Kenbri

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Kenbri heeft sinds zijn ontstaan in 1983, een bijzonder representatieve klantenportfolio en dito referentielijst opgebouwd, met een flink aantal high-level klanten in België, zoals TRA, TPA, OTSA, OT-AGT, KCD, Electrabel Tihange, ATPC, Covestro, Exxon Raffinaderij, OTG, Chemours Mechelen en Fluxys Zeebrugge.

Vanuit noodzakelijke kwaliteitsbehoeftes voor de componenten van hun bluswaternet en omdat deze ondernemingen geen compromissen sluiten op het vlak van veiligheid, gingen ze te rade bij Kenbri. Op zoek naar betere en duurzamere oplossingen, vonden ze die in de vorm van “Made in USA” materialen, die uniek door Kenbri in de markt worden gezet. Kenbri is namelijk onder meer exclusief verdeler van Akron, een wereldspeler op het gebied van portable en fixed blusmonitoren.

Robuuste kwaliteit
“Het gaat er bij brandbeveiliging voornamelijk om, dat alle onderdelen van een bluswatersysteem, zoals monitoren, hydranten en afsluiters, stuk voor stuk duurzaam moeten zijn, om te kunnen presteren als ze nodig zijn. En dat vraagt om robuuste kwaliteit en technisch integere materiaalspecs”, volgens Kenbri. “Bovendien zorgt degelijk duurzaam materiaal ook voor een lage C(ost) O(f) O(wnership), waardoor de initiële investering zich op termijn makkelijk terug verdient.”

Dat is tevens de rode draad door de Kenbri materiaalportfolio, waarin naast Akron monitoren en nozzles, onder meer ook Kennedy Valve (hydranten en diverse types afsluiters), Angus Fire (slangen en SVM) en Fomtec (blusschuim) exclusief vertegenwoordigd zijn.

Technisch advies en flexibele onderhoudsdienst onontbeerlijk
“Goede producten zijn echter maar een deel van het werk. Brandbeveiliging vraagt daarnaast om goed technisch onderbouwd advies, om de veiligheid van mensen, installaties en het milieu te garanderen. We hebben niet de ambitie om de grootste te worden maar we willen wel de beste zijn in het zoeken naar duurzame, integere, en ‘fit-for-purpose’ oplossingen. Een bluswatersysteem is immers een complex geheel, waarin alle schakels van de ketting compatibel met elkaar moeten zijn, en dat finaal in functie van mogelijke branden, die dienen te worden geblust.”

“Ook bij storingsmeldingen staan we graag klaar om mensen te helpen. Vandaar ook onze 24-uur permanentiedienst, die op om het even welk moment van de dag kan uitrukken om storingen te verhelpen. Hierbij is ons e-Service inspectie-en onderhoudsprogramma een uiterst handige tool!”

Waarom Akron monitoren? ... Tested, Proven, Trusted
Kenbri mocht snel ervaren dat bij de meeste op de markt beschikbare monitoren, voornamelijk lagere materiaalkwaliteiten, alsook een vaak onnodige mechanische en elektrische werkingscomplexiteit, aan de basis liggen van de meeste storingsmeldingen. Hierdoor werd reeds decennia geleden beslist, om enkel hoogwaardige, uiterst kwaliteitsvolle, technisch integere, en duurzame materialen aan te bieden naar de markt. Akron is hiervan dan ook de perfecte vertaling.


info@kenbri.be - www.kenbri.be