Pandemie doet IT-trainingen dalen met 60%

IT-dienstenleverancier CTG meldt dat bedrijven in ons land sinds corona drastisch gesnoeid hebben in hun budgetten voor IT-opleidingen. Er waren 60% minder opleidingsaanvragen.

Trefwoorden: #digitalisering, #IT-training, #opleiding

Lees verder

nieuws

( Foto: CTG )

ENGINEERINGNET.BE - De coronacrisis bracht de digitale transformatie van heel wat bedrijven in een stroomversnelling. Het hielp hen om zich staande te houden.

Paradoxaal genoeg investeerden bedrijven niet meer, maar net minder in opleidingen voor de eigen IT-professionals. Bedrijven riskeren zo dat hun IT’ers verouderde technologieën en methodologieën gebruiken of dat IT’ers overstappen naar een concurrerend bedrijf, dat wel opleidingsmogelijkheden aanbiedt.

Naast de kleinere budgetten voor IT-opleidingen, speelt ook de vrees om besmet te raken met het coronavirus een grote rol in de daling van IT-trainingen. Nochtans hebben veel opleidingen zich aangepast aan de huidige omstandigheden.

CTG verwacht wel dat bedrijven vanaf 2021 opnieuw extra zullen investeren in de opleiding van hun IT-personeel. Toch als ze het voorbeeld volgen van de IT-freelancers in België. Zij volgen vier tot vijf keer meer IT-trainingen dan voltijds werkende IT-professionals in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.