Altair heeft M-Base overgenomen

Altair, de leverancier van software voor productontwerp, high-performance computing (HPC) en data-analyses, neemt M-Base Engineering + Software GmbH over.

Trefwoorden: #Altair, #M-Base, #verticale integratie

Lees verder

Techniek

( Foto: Altair )

ENGINEERINGNET.BE - M-Base specialiseert in materiaalinformatie en focust daarbij op kunststoffen. Zijn webgebaseerde kunststofdatabase, Material Data Center, is de marktleidende bron voor nauwkeurige materiaalselectie voor de hele levenscyclus, vanaf het testen en evalueren tot en met de computer-aided engineering ervan.

M-Base is tevens de officiële softwareleverancier van ‘Computer Aided Material Preselection by Uniform Standards’ (CAMPUS), de grootste materialendatabase van kunststoffen ter wereld volgens een strikte internationale standaard. Altair blijft verder investeren in CAMPUS.

“Wij vertrouwen erop dat Altair de voordelen voor alle (CAMPUS-)leden gaat uitbreiden met hun technologie, teams en investeringen”, zegt Peter Höck, head of technical product & quality management polycarbonates bij Covestro, stuurgroeplid van CAMPUS.

“De integratie van onze technologie en Material Data Center met Altair levert ontwerpers en engineers extra functionaliteit voor de materiaalselectie en toepassing daarvan tijdens het productontwikkelingsproces”, zegt Dr. Erwin Baur, mede-oprichter van M-Base.

Met deze overname kan Altair zijn analyse- en simulatiesoftware integreren met de meest uitgebreide kunststoffendatabase in de markt. Bij productontwikkeling is materiaalkeuze immers één van de belangrijkste beslissingen.

“De integratie van M-Base in Altair’s ecosysteem verrijkt zowel de kennis en ervaring op het gebied van materiaaldatabases, als de datakwaliteit die klanten bij het productontwerp kunnen gebruiken”, zegt James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair.