Colt Technology Services en KevlinX bundelen krachten

De eerste locatie die met het Colt IQ Network wordt verbonden is de grootschalige Data Centre Campus van KevlinX in Brussel, waarvan de livegang gepland staat voor eind 2021.

Trefwoorden: #Antwerpen, #bandbreedte, #bedrijfsproces, #Brussel, #cloud, #Colt, #Colt IQ Network, #connecitiviteit, #cybersecurity, #datacenter, #Data Centre Campus, #duurzaam, #groene energie, #hernieuwbaar, #KevlinX

Lees verder

Techniek

( Foto: Colt )

ENGINEERINGNET.BE - KevlinX en Colt merken dat bedrijven en overheden in Europa voortdurend nieuwe groene initiatieven uitrollen. De twee bedrijven willen daar gezamenlijk een steentje aan bijdragen.

Colt Technology Services biedt via het Colt IQ Network flexibele connectiviteitsoplossingen met hoge bandbreedte die bijdragen aan het succes van zijn klanten.

Het bedrijf wil de meest klantgerichte onderneming binnen haar branche zijn en hanteert een scherpe focus op milieuvriendelijke technologie en hernieuwbare energie.

Het Colt IQ Network verbindt momenteel ruim 29.000 gebouwen en ruim 900 datacenters in alle delen van de wereld. In het kader van deze expansie voltooide Colt in juni 2020 de uitrol van zijn Colt IQ Network in Antwerpen om tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige connectiviteitsbehoeften van bedrijven in België.

KevlinX richt zich ook op duurzaamheid, groene energie, schaalbaarheid en vereisten op vlak van cybersecurity en implementeert deze ook in de duurzame en grootschalige Data Centre Campus in Brussel.

Dit bedrijf is op een missie om grootschalige datacenters in de Europese groeimarkten te realiseren die worden voorzien van groene energie en tegelijkertijd economisch aantrekkelijk zijn.

Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar efficiënte koeloplossingen die minimaal water verbruiken, om te anticiperen op het feit dat bij reguliere datacenters tot maar liefst 40% van het stroomverbruik op locatie te wijten is aan het koelen. Dit kan zowel duurzamer als kostenefficiënter.

Peter Veenman, vice president Global Country Management en country manager Benelux bij Colt Technology Services: “De vraag naar connectiviteit blijft toenemen, doordat organisaties hun bedrijfsprocessen naar de cloud overzetten. Daardoor wordt het gebruik van groene energie nog belangrijker."

Vanwege hun visie op duurzaamheid zien beide bedrijven elkaar dus als een goede match om samen verder activiteiten uit te bouwen in Europa.