Cargill bouwt eerste fabriek voor winning biodiesel

De nieuwe fabriek zal deel uitmaken van de bestaande vestiging in Gent, die zaden perst en ook Bioro biodiesel destilleert. Cargill investeert 127 miljoen euro in dit nieuwe project.

Trefwoorden: #afval, #biodiesel, #Cargill, #fabriek, #Gent

Lees verder

Techniek

( Foto: leshkasmok - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Met de nieuwe Europese richtlijn voor hernieuwbare energie (RED II) zal de nood aan een overstap naar geavanceerdere biobrandstoffen uit afval en reststoffen zich nog meer doen voelen. Cargill wil met deze investering op die trend vooruitlopen.

De fabriek zal gebruikmaken van de allernieuwste technologie van BDI-BioEnergy International. Dankzij deze technologie kunnen alle soorten vloeibare oliën en vetten uit afval worden verwerkt: bijproducten van voedselverwerking, afvalproducten afkomstig uit de voedselindustrie en niet-voedingsgewassen die op marginale grond worden verbouwd.

In oktober 2020 wordt met de bouw gestart en de fabriek, die jaarlijks 115.000 ton biodiesel zal produceren, zal in juni 2022 opengaan. De nieuwe installatie zal ongeveer 20 nieuwe directe banen creëren, naast 60 indirecte banen in Gent.