Winnaars Blue Innovation Awards 2020 bekend gemaakt

De Blue Innovation Awards zijn een initiatief van De Blauwe Cluster om innovatieve projecten, producten en diensten in de blauwe economie in de schijnwerpers te plaatsen.

Trefwoorden: #blauwe economie, #Blue Innovation Awards, #De Blauwe Cluster, #innovatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: De Blauwe Cluster )

ENGINEERINGNET.BE - Gisteren vond de uitreiking van de Blue Innovation Awards 2020 plaats. Alle inzendingen werden beoordeeld op vijf criteria: innovatief karakter, internationale uitstraling, marktpotentieel, link met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties en link met de blauwe economie.

Dit zijn de winaars per categorie:

  • Het Nearshore Mussel Project van Brevisco sleepte de Blue Innovation Wave-award in de wacht. Dit project zet in op grootschalige kweek van mosselen in de nearshore-zone van de Belgische Noordzee.
  • De Dual-Fuel Hydrogen Engine van BeHydro werd beloond met de Corporate Blue Innovation Wave-award. Deze op waterstof aangedreven motor kan voor diverse mariene en andere toepassingen ingezet worden.
  • Coastbusters, een samenwerkingsinitiatief van ILVO, DEME, Jan De Nul, SIOEN Industries en VLIZ, ging aan de haal met de Blue Innovation Swell-award. Dit project betreft de aanleg van biogene riffen voor de Belgische kust.
  • Het project rond de renovatie van de zeedijk van Westende werd onderscheiden met de Blue Innovation Captain-award. Initiatiefnemers zijn het Gemeentebestuur van Middelkerke en het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust.
  • Ten slotte ging het project rond de renovatie van de zeedijk van Westende ook lopen met de Inspirational Blue Wave-award, die door het publiek uitgereikt werd.

De winnaars gingen naar huis met een Blue Innovation Awards-trofee en mogen gebruik maken van het unieke Blue Innovation Awards-logo.