Belgische scale-up wint EIT Digital Challenge

20 deep tech scale-ups namen onlangs deel aan de online finale van de EIT Digital Challenge 2020. De vijf winnaars ontvingen o.a. een jaar lang ondersteuning door de EIT Digital Accelerator.

Trefwoorden: #Deepomatic, #EIT Digital Accelerator, #EIT Digital Challenge, #Icometrix, #SwipeGuide, #Targomo, #Wishibam

Lees verder

Nieuws

( Foto: EIT Digital )

ENGINEERINGNET.BE - De winnaars waren Deepomatic uit Frankrijk, Icometrix uit België, SwipeGuide uit Nederland, Targomo uit Duitsland en Wishibam uit Frankrijk.

Een recordaantal van 403 scale-ups uit 32 landen had zich aangemeld in 2020. Dat waren er 44% meer dan in 2019. De EIT Digital Challenge richt zich op Europese scale-ups op het gebied van digitale technologie die zich willen focussen op snelle groei van hun bedrijf in Europa en wereldwijd.

Bijna 40% van de sollicitanten hebben vrouwelijke oprichters of leidinggevenden op C-niveau. Het resultaat van de inspanningen van EIT Digital om ook Europese vrouwelijke ondernemers te ondersteunen.

De vijf bekroonde bedrijven zullen toetreden tot de EIT Digital Accelerator die in 2019 werd erkend als een van de vijf World Top Public Business Accelerators.

Daarnaast heeft het programma het beste pan-Europese bereik en staat de accelerator in de top vier van Europese accelerators in het Startup Heatmap Europe-rapport.