‘Women in tech’ coachingtraject zet in op meer vrouwelijke ondernemers

Momenteel heeft 53% van laatste lichting start-ups bij Start it @KBC een vrouwelijke founder. Het sein voor de accelerator om door te zetten en nog meer vrouwen aan te spreken.

Trefwoorden: #accelerator, #coachingtraject, #start-up, #Start it @KBC, #vrouwelijk ondernemers, #Women in tech

Lees verder

Nieuws

( Foto: Start it @KBC )

ENGINEERINGNET.BE - Op de Dag van het Vrouwelijk Ondernemerschap lanceert Start it @KBC samen met Netwerk Ondernemen en VLAIO het gloednieuwe ‘Women in Tech’ coachingtraject.

Van de 68 start-ups die de meest recente pitchronde van Start it @KBC overleefden, heeft 53% minstens één vrouwelijke oprichter aan boord. De accelerator leverde de voorbije jaren forse inspanningen om meer vrouwelijke ondernemers aan te trekken.

Uit hun onderzoek blijkt dat heel wat vrouwelijke ondernemers nog altijd op barrières botsen bij het oprichten en schalen van hun onderneming. Meer dan mannen worstelen ze met de combinatie van een gezin en een eigen bedrijf, en klanten en investeerders nemen hen niet altijd serieus. Rolmodellen zijn volgens hen cruciaal om andere vrouwelijke ondernemers te inspireren, maar die komen nog te weinig in de aandacht.

Met dit nieuwe traject wil Start it @KBC samen met Netwerk Ondernemen en met de steun van VLAIO vrouwen wapenen om met die obstakels om te gaan.