Consortium met DEME wint contract voor bouw Italiaanse haven

Een consortium met Dredging International (dochter van DEME) en het Italiaanse bouwbedrijf Consorzio Stabile Grandi Lavori gaat de Ravenna Port Hub in Italië bouwen.

Trefwoorden: #baggeren, #DEME, #Dredging International, #haven, #Italië, #Ravenna Port Hub

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - De eerste fase van het project omvat het uitgraven van 5 miljoen m³ sediment in de buiten- en binnenkanalen, het uitdiepen van de haven tot -12,5 m, de heraanleg van de bestaande dokken over een lengte van 6,5 km om ze aan te passen aan de nieuwe dieptes en de bouw van een 1.000 m lange kade voor het Trattaroli-schiereiland, waar een nieuw havengebied zal komen.

Het project, goed voor een totale waarde van 197,8 miljoen euro, wordt gefinancierd door CIPE (het Italiaanse Interministerieel Comité voor Economische Planning), de Europese Investeringsbank, de Europese Unie en de Italiaanse havenautoriteiten. Voor DEME vertegenwoordigt het aandeel in het project tussen de 50-150 miljoen euro.

Dit ambitieuze project is bedoeld om de nodige haveninfrastructuur te ontwikkelen voor grotere schepen met een draagvermogen van 75.000 ton en containerschepen tot 8.000 TEU, naast grotere verkeersvolumes. Dit zal op zijn beurt een belangrijke sociaaleconomische impact hebben op de regio. De baggerwerken zouden in het eerste kwartaal van 2021 starten.