Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 werken samen aan verspaning

Sandvik Coromant, wereldleider in verspanende bewerkingen, en softwarebouwer Autodesk slaan de handen in elkaar om het gebruik van Computer-Aided Manufacturing (CAM) te vereenvoudigen.

Trefwoorden: #Autodesk, #CAM, #Sandvik Coromant

Lees verder

Techniek

( Foto: Sandvik Coromant )

ENGINEERINGNET.BE - CAM-gebruikers vertrouwen doorgaans op het handmatig overdragen van gegevens uit gereedschapscatalogi (in casu snijgereedschappen) en het invoeren van de parameters in de CAM-software.

Dit proces is veelal erg arbeidsintensief, vertraagt insteltijden, verhoogt het risico op bewerkingsfouten en vertraagt dus de time-to-market. Door CAM-gebruikers met één druk op de knop toegang te geven tot gereedschapsinformatie, aanbevelingen en kennis van unieke bewerkingsmethoden, wil deze samenwerking hun proces vereenvoudigen.

Sandvik Coromant introduceert jaarlijks meer dan 2.500 nieuwe producten op de markt. Het vereenvoudigen van de complexe taak om snijgereedschappen te specificeren en hoe ze zo efficiënt mogelijk te gebruiken, is de eerste stap in dit nieuwe samenwerkingsverband.

De gereedschapsmaker zal de kennis over zijn producten, de gereedschapsdata, met CAM-gebruikers in Autodesk Fusion 360 delen. De combinatie wil klanten helpen tijd te besparen en hun efficiëntie te verbeteren in de voorbereidingsfase van de eigenlijke productie.