DIS introduceert dynamische inclinometer

De dynamische inclinometer van DIS Sensors monitort machines en installaties zonder dat trillingen en schokken de gemeten waarden beïnvloeden.

Trefwoorden: #DIS Sensors, #inclinometer, #monitoring, #Rotero, #schokken, #trillingen

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Rotero )

ENGINEERINGNET.BE - Werkend op een volledig nieuw ontwikkeld hard- en firmware platform (gebaseerd op de modernste MEMS chip) combineert de sensor een 3-assige versnellingsopnemer met een 3-assige gyroscoop om zo een betrouwbare inclinatiewaarde te berekenen.

Efficiënt, betrouwbaar en beduidend goedkoper dan de traditionele oplossingen. Alle delen van iedere machine zijn continu in beweging als gevolg van bedieners commando’s en externe factoren. Deze bewegingen worden in veel gevallen aan de besturing doorgegeven middels een zogenaamde inclinometer (1, 2 of 3 assen).

Om te voorkomen dat onbedoeld schokken en trillingen het signaal ‘vervuilen’, worden filters toegepast of extra sensoren ingezet. Weliswaar effectief, maar door de toevoeging van extra elementen ook duurder, complexer en storingsgevoeliger.

Met de komst van de betaalbare MEMS (Micro-Electrical-Mechanical Systems) technologie, gecombineerd met slimme software algoritmes, zijn er echter nieuwe mogelijkheden ontstaan om een enkelvoudige sensormodule te ontwikkelen die bovenstaande problematiek oplost.

Als wereldwijd opererend specialist in sensoren richtte DIS Sensors zich dan ook op deze doorbraak en ontwikkelde een volledig nieuw hardware platform dat gebaseerd is op de MEMS chip. In deze dynamische inclinometer is een versnellingsopnemer gecombineerd met een 3-assige gyroscoop.

De hoek die aan het besturingssysteem wordt doorgegeven als een separaat, CANopen/J1939 object per as, is hierdoor gyro-gecompenseerd en hiermee zuiver en vrij van de invloed van verstorende trillingen en schokken.

De krachtige geïntegreerde controller die alle in- en uitgaande signalen verwerkt is af te stemmen op de specifieke applicatie. Hiervoor zijn voorgedefinieerde profielen beschikbaar evenals een gebruikersvriendelijke configuratietool. De afmetingen van deze sensor zijn identiek aan de populaire DIS QG65 range.


Uw machines ook veiliger maken?
Inmiddels heeft de dynamische inclinometer alle testen glansrijk doorstaan. Dit betekent dat deze nieuwe sensor vanaf nu wereldwijd beschikbaar is.

Geïnteresseerd in de dynamische inclinometer?
Neem dan contact op met:

Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10 - 2800 Mechelen
T: +32 (0)15 451 840 - F: +32 (0)15 451 841
info@rotero.be - www.rotero.com

 Lees méér over: Rotero


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.