Kunststofrecyclingbedrijf Tivaco overgenomen door LyondellBasell en Suez

LyondellBasell en Suez hebben samen het kunststofrecyclingbedrijf Tivaco uit Blandain (Doornik) overgenomen.

Trefwoorden: #circulair, #Kunststofrecyclage, #LyondellBasell, #QCP, #Suez, #Tivaco

Lees verder

Nieuws

( Foto: LyondellBasell )

ENGINEERINGNET.BE - Tivaco wordt een onderdeel van Quality Circular Polymers (QCP), de joint venture voor kunststofrecycling van beide overnemers, dat daarmee haar productiecapaciteit gerecyclede materialen vergroot tot zo’n 55.000 ton per jaar.

Tivaco, opgericht in 1977, werkt sinds 2012 in een bedrijfspand van 10.000m² en telt vijf productielijnen die ongeveer 22.000 ton gerecycleerde plastics per jaar kunnen verwerken. Het gaat om productieresten en gezuiverde post-consumer afval (PP, PE, PS, PVC en elastomeren, ...) die worden verwerkt tot nieuwe pellets. Het bedrijf telt een 20-tal medewerkers.

Deze overname bouwt voort op de overname door beide bedrijven in 2018 van het Nederlandse QCP, een kunststofrecyclingbedrijf in Geleen, dat ongeveer 35.000 ton materiaal per jaar kan verwerken.

LyondellBasell wil tegen 2030 jaarlijks zo’n 2 miljoen ton gerecycleerde en hernieuwbare polymeren produceren en en op de markt brengen. Suez en LyondellBasell zijn lid van de Alliance to End Plastic Waste, een globale non-profitorganisatie die zich inzet voor een einde aan plastic afval in het milieu.