Fortinet neemt innovator in netwerkmonitoring en -herstel over

Fortinet meldt dat het Panopta heeft overgenomen, een aanbieder van een innovatief SaaS-platform dat integraal overzicht op de IT-omgeving combineert met geautomatiseerd beheer.

Trefwoorden: #cloud, #digitalisering, #Fortinet, #netwerk, #overname, #Panopta

Lees verder

Techniek

( Foto: screenshot website Panopta )

ENGINEERINGNET.BE - Organisaties voeren het tempo van digitale innovatie op en de gebruikerservaring bepaalt het succes van elk initiatief. Het is daarom van cruciaal belang om te zorgen voor 100% uptime van de infrastructuur.

De cloud-oplossing van Panopta biedt een volledig beeld van elke service, netwerkvoorziening en applicatie in elke omgeving, of het nu gaat om containers, omgevingen on-premise, een publieke of hybride cloud.

Dankzij de combinatie van de Security Fabric van Fortinet met hun schaalbare platform voor netwerkmonitoring en -diagnostiek kunnen bedrijven en IT-dienstverleners nu voorzien worden van een bijzonder uitgebreide oplossing voor het beheer van netwerk- en beveiligingsprocessen.

De gecombineerde oplossing zal niet alleen de beveiliging en prestaties van de hybride netwerkinfrastructuur van organisaties verbeteren, maar ook de real-time monitoring en effectiviteit van de infrastructuur die aan de basis staat van de beveiligingsdiensten.

Zo zullen de Secure Access Service Edge (SASE)-dienst, e-mailbeveiliging, beveiligingsanalyses en web application firewalls baat hebben bij de continue monitoring en diagnostiek die dit platform biedt.