Bepaal mee wie de Agoria publieksprijs 2020 wint

Welke van de 3 finalisten van de Agoriaprijs 2020 gaat naar huis met de Agoria publieksprijs 2020? Je kan nog tot vanavond stemmen voor je favoriet.

Trefwoorden: #agoriaprijs, #scriptie

Lees verder

Opleiding

ENGINEERINGNET.BE - Een landbouwrobot voor onkruidbestrijding, een antenne voor veilige kernfusie en een slimme sturing van batterijen en zonnepanelen. Dat zijn de onderwerpen van de drie masterproeven die nog in de running zijn voor de Agoriaprijs 2020.

In het kader van deze Agoriaprijs gaan Scriptie vzw en Agoria Vlaanderen op zoek naar de sterkste technologische inzendingen van de Vlaamse Scriptieprijs. Die zoektocht leidde naar de onderstaande 3 finalisten.

Bekijk hun filmpjes en breng een stem uit voor jouw favoriet! De kandidaat met de meeste stemmen wint de publieksprijs van Agoria en sleept zo 250 euro in de wacht. De winnaar wordt vanavond bekend gemaakt op de eerste dag van onze online uitreikingsweek. Stemmen kan nog tot 18u.

 • Landbouwrobot zal mechanische onkruidbestrijding ondersteunen in biologische beddenteelt
  Rembrandt Perneel
  UGent - Master in de industriële wetenschappen: industrieel ontwerpen

  Kleine biotelers hebben geen boodschap aan zware en dure landbouwmachines, gewassen telen staat voor hen daarom nog vaak gelijk aan handenarbeid. Daarom ontwikkelde Rembrandt Perneel een lichte en betaalbare robot die hen helpt bij de onkruidbestrijding. Om ervoor te zorgen dat hij over oneffen terrein kan, baseerde hij zijn ontwerp op de NASA Marsrover.

Bekijk de video en stem


----

 • R2P2, kaaskroketten en veel geduld
  Johannes Lips
  UGent - European Master of Science in Nuclear Fusion and Engineering Physics

  Kernfusie is volgens Johannes Lips de heilige graal van de energievoorziening: een onuitputbare bron van elektriciteit die bovendien geen vervuiling of gevaar met zich meebrengt. Maar deze heilige graal geeft zichzelf niet zomaar prijs en er is nog veel onderzoek nodig. Zo moet er in de kernfusiereactor een zwevende “plasmadonut” in bedwang gehouden worden. Deze gloeiend hete donut van 150 miljoen graden mag immers de reactor zelf op geen enkel moment raken...

Bekijk de video en stem


----

 • Leert artificiële intelligentie ons om te gaan met groene energie?
  Nadia Wiesé & Davy Didden
  KU Leuven Master of Science in de ingenieurswetenschappen: energie

  Op zonnige namiddagen produceren zonnepanelen meer elektriciteit dan er op dat ogenblik plaatselijk verbruikt wordt. Een te grote hoeveelheid lokaal geïnjecteerde energie kan leiden tot een spanning ver boven de gewoonlijke 230 volt, wat de normale werking van het net in gevaar brengt. Deze evolutie stelt de netbeheerder voor een uitdaging om de veilige werking te blijven garanderen. Nadia Wiesé en Davy Didden zochten de oplossing voor dit probleem in slimme batterijen en artificiële intelligentie.

Bekijk de video en stem


Benieuwd naar de winnaar? Schrijf je nu in voor de online uitreiking