Cegeka koopt Citymesh

De Europese IT-groep Cegeka en de Belgische telecomoperator Citymesh gaan de handen in elkaar slaan als vierde nationale operator.

Trefwoorden: #5G, #Cegeka, #Citymesh, #fusie

Lees verder

nieuws

( Foto: Cegeka )

ENGINEERINGNET.BE - “Dankzij deze strategische samenwerking zijn we in staat om de expansie te accelereren, nieuwe innovaties uit te rollen en de échte integratie van 5G in de B2B-markt te realiseren”, zeggen Stijn Bijnens, CEO van Cegeka, en Mitch De Geest, CEO van Citymesh.

De kracht van het 5G-netwerk voor de B2B-markt zit in de virtualisatie van infrastructuur, AI-gereedschappen, Edge en Cloud. “Cegeka is marktleider in deze domeinen waardoor we samen deze state-of-the-art 5G-netwerken kunnen aanbieden”, stelt Mitch De Geest.

Citymesh zal binnen de Cegeka-group fungeren als dé partner voor connectiviteit. Gridmax, de Waalse operator die Cegeka in de eerste helft van 2020 overnam en over een 5G-licentie beschikt, wordt geïntegreerd in Citymesh.

“Door dit verregaande partnership zal Citymesh over de nodige middelen kunnen beschikken om zijn positie als vierde operator kracht bij te zetten. Dit door zowel strategische overnames te doen als door het versneld uitrollen van Mobiele Private Netwerken in de verschillende markten”, aldus De Geest.

Citymesh voorziet ook de offshore-markt in België, Nederland, Duitsland en de VS van 5G-netwerken die het bouwen, het onderhoud en het bewaken van offshore windmolenparken ondersteunen.

Cegeka verwerft een meerderheidsparticipatie in Citymesh. Een deel van de aandelen blijft in handen van het Limburgs klimaatbedrijf Nuhma en het management van Citymesh. Aandeelhouders van het eerste uur, Michel Akkermans en Jurgen Ingels stappen uit het bedrijf. De dagelijkse leiding blijft bij het huidige management, met Mitch De Geest als CEO.


ACHTERGROND
Lees ook dit eerder verschenen artikel uit Engineeringnet Magazine:
Citymesh: de meerwaarde van 5G - artikel