Wereldwijd expertisecentrum H2-tanks ingehuldigd

Faurecia, de automotive toeleverancier, huldigde begin oktober in het Franse Bavans zijn expertisecentrum voor waterstoftanks in. Een investering van 25 miljoen euro.

Trefwoorden: #axpertisecentrum, #Faurecia, #H2-tanks, #waterstof

Lees verder

Techniek

( Foto: Faurecia )

ENGINEERINGNET.BE - Meer dan 60 ingenieurs zijn er aan de slag om lichte en concurrentiële waterstoftanks te ontwikkelen voor personenwagens.

Ze zullen er zowel op specs van de klant opslagsystemen bedenken, prototypes bouwen en uittesten maar ook zelf uitpakken met nieuwe performantere ontwerpen en industriële productieprocessen bedenken om de grote volumes te halen die in automotive van doen zijn.

Het gaat ook om nieuwe materialen, met ingebouwde sensoren. Zo wil men tegen 2030 de prijs van zo’n tank tot een kwart terugbrengen en tegelijk de veiligheid, duurzaamheid en recycleerbaarheid verbeteren.

Faurecia, sterk in koolstofvezelcomposieten, produceert reeds waterstoftanks voor vrachtwagens en nutsvoertuigen van verschillende constructeurs. De groep kan meerdere duizenden tanks bouwen maar wil zijn productiecapaciteit fors uitbreiden. Dat zou vanaf 2023 in een nieuwe fabriek in Etupes gebeuren.

Daarnaast zette de groep een joint-venture op met Michelin (Symbio) om brandstofcellen te ontwikkelen en te produceren. Zo wil Faurecia een marktleider worden in brandstofcellen én in H2-tanks op een markt die tegen 2030 wel vijf miljoen wagens kan tellen en 20 miljard euro waard kan zijn.


(LDS)