David Orgaz D’Hollander wordt president van BENE-tak Schneider Electric

Schneider Electric organiseert zich wereldwijd in verschillende clusters. Voor de BENE cluster wordt de positie van cluster president België-Nederland nu ingevuld door David Orgaz.

Trefwoorden: #CEO, #David Orgaz D'Hollander, #digitale transformatie, #Schneider Electric

Lees verder

Techniek

( Foto: Schneider Electric )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds 1 oktober 2019 is Orgaz aan de slag als CEO voor België. Daaraan voorafgaand bekleedde hij verschillende prestigieuze, internationale functies voor de Groep, onder meer in China en Singapore.

Hij haalde een diploma Elektronica aan de Universiteit van Gent en een MBA aan de INSEAD (Frankrijk). Dit was het lanceerplatform voor een carrière met snel groeiende commerciële verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

De nieuwe cluster president België-Nederland ziet ecologie en vooruitgang niet als tegengestelden. Ze kunnen net perfect samen gaan, met digitalisering als drijver. Denk maar aan de rol van het renovatievraagstuk in het halen van de klimaatdoelstellingen, en de rol die het bedrijf daarin als (digitale) partner kan spelen.

Orgaz: “In een wereld die almaar complexer en sneller wordt kan geen enkel bedrijf alles alleen oplossen. Daarom wil ik blijven inzetten op ecosystemen. Het is ons doel om het bestaande netwerk van partners verder te blijven uitbouwen met startups, met de academische wereld en met technologiepartners.”

De nieuwe cluster België-Nederland past perfect in dit samenwerkingsmodel. Het moet toelaten de grote vraagstukken van deze tijd nog efficiënter aan te pakken én de dienstverlening op het terrein nog verder te perfectioneren.