Elektrische wagens met grote autonomie

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Trefwoorden: #autonomie, #BASF, #elektrisch wagen, #Exypnos, #window spray technology, #WST

Lees verder

Magazine

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - Exypnos, een technologie-spin-off van BASF, werd in 2013 opgericht door Johan Van Dyck en Stijn Langie. Bij het chemieconcern hadden beiden meegewerkt aan de ontwikkeling van de innovatieve Window Spray Technology (WST) voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan. Exypnos ontwikkelde toepassingen voor de bouw-, energie- en automotive industrie. Eén van de meest opmerkelijke innovaties is het gebruik van de WST afdichtingstechnologie voor de zonnepanelen van elektrische wagens met grote autonomie.

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat (met inbegrip van alle nodige technologie en besturingssystemen) voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan. Elke unit wordt geassembleerd, geïnstalleerd, opgestart en geoptimaliseerd door de experts en robotprogrammeurs van Exypnos. Op enkele jaren tijd is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in WST technologie, met toepassingen in China en Europa.

Voor gevoelige en complexe materialen
Met de WST afdichtingstechnologie wordt polyurethaan drukloos gegoten om verschillende elementen waterdicht en naadloos met elkaar te verlijmen. CEO en medeoprichter Johan Van Dyck: “Deze methode is uiterst geschikt voor het verlijmen van gevoelige en complex gevormde materialen zoals glas en zonnepanelen. Bij de klassieke methode – RIM (Reaction Injection Moulding) – wordt de grondstof op agressieve wijze onder hoge druk geïnjecteerd in de caviteiten van de matrijs. Bovendien is de temperatuur hoger: 90 à 100 °C voor RIM tegenover slechts 70 °C voor drukloos WST gieten.”

De verschillende lagen en het perfect aansluitend frame worden naadloos en waterdicht aangebracht met behulp van WST. (Foto Exypnos)

Weliswaar heeft de WST methode een langere doseertijd, omdat het gieten van polyurethaan trager verloopt. Met een doseerkop van 8 mm kun je 15 tot 35 g per seconde gieten, terwijl je met een hogedruksysteem 100 tot 150 g per seconde kunt injecteren. “Daar tegenover staan de voordelen. Om te beginnen is de kans op beschadiging van de gevoelige substraten aanzienlijk kleiner. Glasbreuk, bijvoorbeeld, komt niet voor. Bovendien gebeuren de framing en de verlijming van de verschillende componenten met hetzelfde polyurethaanmateriaal, dus in slechts één enkele operatie.

Op die manier is WST een kostenefficiënte technologie, met een grote diversiteit aan producttoepassingen. Het procedé biedt ook een grote flexibiliteit met betrekking tot de uiteenlopende afmetingen en vormen van de te verlijmen componenten. Bovendien resulteert het in uiterst nauwsluitende en maatvaste afdichtingen. De synchrone gerobotiseerde bewegingen van de doserende kop en de matrijs zorgen ervoor dat het polyurethaan in de perfecte en gewenste vorm wordt aangebracht.”

Vehicle Integrated Photovoltaics
De naam Exypnos staat voor innovatieve WST toepassingen voor diverse industrieën. In de automobielsector speelt het bedrijf een heuse pioniersrol in zonnepanelen van elektrische wagens. Met zonnepanelen hebben ze een veel grotere autonomie dan de ‘klassieke’ elektrische auto’s. Met behulp van de WST technologie ontwikkelde Exypnos perfect in de carrosserie geïntegreerde zonnepanelen. Deze Vehicle Integrated Photovoltaics (VIPV) kwamen tot stand in samenwerking met de Nederlandse start-up Lightyear.

“Window Spray Technology is uiterst geschikt voor het verlijmen van gevoelige materialen zoals glas of zonnepanelen,” Johan Van Dyck, Exypnos

Dit bedrijf wil eind 2021 elektrische wagens op zonne-energie met groot rijbereik commer-cialiseren. In het kader van de productie van de Exclusive Pioneer Edition serie (met een eerste levering dit jaar) zal Exypnos de Solar Roof en Solar Hood voertuigintegratie voor deze reeks wagens ontwikkelen en in-huis produceren. De naam Solar Roof staat voor een in het dak geïntegreerd zonnepaneel, terwijl Solar Hood verwijst naar een in de motorkap of achterklep geïntegreerd equivalent.

In de lijn van verdere VIPV ontwikkelingen bouwden Lightyear en Exypnos een Solar Roof in het dak van een Tesla Model 3. Daarnaast zijn beide partners bezig met het testen en ontwikkelen van diverse andere toepassingen voor zonnepanelen in wagens.

Efficiëntiewinsten
De zonnepanelen bestaan uit verschillende lagen, onder andere een onderlaag, een laag met de zonnecellen, een doorschijnende laag uit glas, in de toekomst eventueel uit plastic, en een perfect aansluitend frame dat de gehele compositie beschermt en verstevigt. Al deze elementen worden naadloos en waterdicht aangebracht met behulp van WST. Het grote voordeel is dat gevoelige elementen zoals de zonnecellen tot aan de buitenkant van het paneel kunnen worden ingebouwd en de fragiele lagen niet beschadigd en zelfs functioneel beschermd worden.

Dankzij de WST techniek wordt een zonnepaneel ook naadloos in de carrosserie van de wagen verwerkt. Esthetisch oogt het fraai en bovendien is het systeem perfect waterdicht. Dergelijke ingebouwde zonnepanelen bieden trouwens een aantal duidelijke efficiëntiewinsten. De batterij wordt opgeladen tijdens het rijden. Bijgevolg volstaat een lichtere batterij en weegt de wagen in zijn geheel ook minder.

Op die manier daalt het verbruik en stijgt de autonomie van het voertuig. De WST technologie draagt zo bij tot de realisatie van een zeer efficiënte elektrische auto, aangedreven door batterijen en zonne-energie, met een autonomie tot meer dan 700 km. Een lichtere batterij betekent overigens ook een lagere prijs voor de consument.

Wat brengt de toekomst?
Diverse Europese en Chinese constructeurs van personenwagens en vrachtwagens maken al gebruik van de WST technologie voor de afdichting van glazen ruiten en dakpanelen. “Bovendien toont de sector interesse in onze VIPV technologie. De aanzienlijke winst op het vlak van efficiëntie en autonomie maakt van de elektrische wagen met zonnepanelen een volwaardig alternatief voor de klassieke wagen met verbrandingsmotor”, benadrukt Van Dyck.

Voor de nabije toekomst ziet hij ook mogelijkheden in de ontwikkeling van een aftermarket voor de inbouw van zonnepanelen in bestaande elektrische wagens. “We hebben de intentie om met Lightyear de mogelijkheden te onderzoeken van onder andere apps die het productgamma Solar Roof en Solar Hood ondersteunen.

Dergelijke apps zullen de prestaties van de panelen monitoren, de chauffeur helpen bij het zoeken van een parkeerplaats met optimale zonnestand, en dergelijke. Wij overwegen verder om op termijn een plug-in systeem (hard- en software) te commercialiseren bij verdelers op de automotive aftermarket. Zij zullen dergelijke systemen kunnen installeren in de auto’s van hun eindklanten.”


Door Luc Franco

Kader: Component Bonding technology
Naast WST ontwikkelde Exypnos de gepatenteerde Component Bonding technologie, een innovatieve methode voor het verankeren van mechanische componenten op een substraat. Een extreem sterke verankering wordt gemaakt met behulp van een zeer reactieve polyurethaanlijm. Wanneer het reagerende polyurethaan door de aanwezige openingen in de component wordt gegoten, wordt een perfect aanpassende vorm tussen de component en het substraat gemaakt die het element verankert. Gieten zonder druk maakt het mogelijk om de te lijmen onderdelen zeer nauwkeurig te plaatsen en de zeer reactieve polyurethaanlijm heeft een uitzonderlijk korte uithardingstijd. Deze technologie maakt voorafgaande oppervlaktebehandeling overbodig en zorgt ervoor dat de keuze van materialen die kunnen worden gelijmd onbeperkt is.