• 03/07/2012
  • |     BB

Duitse netbeheerders stellen nationaal ontwikkelingsplan voor

Voor het eerst in 10 jaar hebben de Duitse netbeheerders, waaronder 50Hertz van Elia, aan de regering een ontwikkelingsplan voorgelegd voor de transfer van groene stroom.

Trefwoorden: #Duitsland, #Elia, #groene stroom, #netbeheerders, #ontwikkelingsplan

Lees verder

Nieuws

( Foto: Elia )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Duitse ontwikkelingsplan, dat werd opgesteld door de vier netbeheerders - Amprion, EnBW Netz, TenneT en 50Hertz - werd op 30 mei officieel wereldkundig gemaakt. Dat luidde meteen ook de publieke consultatiefase in, aldus Elia in zijn nieuwsbrief.

Het plan, dat vooraf aan bondskanselier Angela Merkel was voorgelegd, beoogt de concrete realisatie van de energietransitie in Duitsland. Hiervoor zal komende 20 jaar naar verluidt zowat 3800km aan nieuwe verbindingen en de versterking van 4000km bestaande verbindingen nodig zijn. Het netwerk moet de in Noord-Duitsland opgewerkte hernieuwbare energie transporteren naar de verbruikscentra in het zuiden.

Het stelt wisselstroomverbindingen en 4 gelijkstroomcorridors voor, om een groot energievermogen te vervoeren (10 GW of het equivalent van 10 kerncentrales).