Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

Gimv, medeaandeelhouders Manuardeo en het management hebben OTN Systems verkocht aan het Amerikaanse Belden, een leverancier van telecommunicatie-, transmissie- en beveiligingsoplossingen.

Trefwoorden: #Belden, #Gimv, #OTN Systems, #telecom

Lees verder

Techniek

( Foto: OTN Systems )

ENGINEERINGNET.BE - In 2008 nam Gimv via een carve-out de OTN business unit van Nokia Siemens Networks over en richtte vervolgens OTN Systems op. Het bedrijf ontwikkelt en verdeelt bedrijfskritische telecommunicatie-oplossingen voor specifieke industriële segmenten zoals elektriciteit (DSO & TSO), transport en olie & gas.

OTN Systems lanceerde met succes XTran, een volledig nieuw technologieplatform voor industriële toepassingen. Door de onderliggende netwerktechnologie bleek dit minder complex dan de meer generieke oplossingen die tot dan toe voor telecomoperatoren werden ontwikkeld. XTran verzekert een stabiele en betrouwbare operationele werking in soms barre omstandigheden, terwijl het besturingssysteem (TXCare) een intuïtieve en eenvoudige bediening ondersteunt.

Vandaag is het bedrijf over de hele wereld actief, via eigen verkoopkantoren en vele lokale partners. Het bedrijf heeft ruim 140 mensen in dienst, waarvan ongeveer 60 in R&D. Sinds de introductie in 2015 hebben meer dan 100 klanten wereldwijd bij de migratie van hun oude telecomnetwerken naar een nieuwe technologische generatie gekozen.

In de transactie die vandaag werd aangekondigd, wordt OTN Systems verkocht aan het Amerikaanse Belden, dat wereldwijd ongeveer 7.000 mensen tewerk stelt en in 2019 een geconsolideerde omzet van bijna 2 miljard euro realiseerde.