Corporate Knights roept Schneider Electric uit tot duurzaamste bedrijf

Schneider Electric is uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf ter wereld. Corporate Knights stelt ieder jaar de prestigieuze lijst op het gebied van duurzaam­heidsprestaties samen.

Trefwoorden: #Corporate Knights, #duurzaamheid, #Schneider Electric

Lees verder

Techniek

( Foto: Schneider Electric )

ENGINEERINGNET.BE - De eerste plek op de '2021 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World’-lijst van Corporate Knights markeert een grote sprong ten opzichte van de 29e plaats vorig jaar en vertegenwoordigt een serieuze externe erkenning van de langdurige inzet van Schneider Electric voor environmental, social en governance (ESG)-issues.

De ranglijst is gebaseerd op de beoordeling van 8.080 bedrijven met een omzet van meer dan 1 miljard euro. Prestatie-indicatoren omvatten evaluaties van hoeveel hernieuwbare energie en afval bedrijven genereren. Dit jaar bevatten ze ook nieuwe indicatoren over ziekteverzuim, diversiteit binnen de organisatie en schone investeringen.

Toby Heaps, CEO van Corporate Knights: “In de afgelopen decennia heeft Schneider zijn focus verlegd naar datacenters, opslag en andere gedistribueerde energiebronnen, en slimme oplossingen die elektrificatie, energie-efficiëntie en hernieuwbaarheid bevorderen. Het verdient nu 70% van zijn inkomsten uit, en besteedt 73% van zijn investeringen aan, duurzame oplossingen.”

De laatste versnelling van zijn duurzaamheidsstrategie van Schneider Electric omvat zes verbintenissen op lange termijn en elf concrete doelstellingen die tegen 2025 moeten worden gerealiseerd.