Columbus project wint Febeliec Energy Award 2020

Voor de zesde keer werd de Febeliec Energy Award uitgereikt. Het winnende project van Engie, Carmeuse en John Cockerill werd bekroond voor hun bijdrage aan de huidige energie­problematiek.

Trefwoorden: #Carmeuse, #Cockerill, #Engie, #Febeliec, #Febeliec Energy Award, #koolstof neutrale kalk

Lees verder

nieuws

( Foto: Febeliec )

ENGINEERINGNET.BE - Het Columbus project spitst zich toe op een nieuwe technologie voor de productie van koolstof neutrale kalk. Het project, dat gebaseerd is op de omzetting van de proces-CO2 in synthetisch e-methaan, heeft bovendien nog heel wat mogelijkheden voor verdere ontwikkeling.

Wouter De Geest, juryvoorzitter: “Het winnende project speelt in op aspecten die hoog op de agenda staan van zowel bedrijven als overheden: de klimaatverandering en hoe er mee om te gaan.”

Luc Sterckx, voorzitter Febeliec: “Meer dan ooit staan we voor de monumentale uitdaging om onze energievoorziening, -behandeling en -consumptie samen te veranderen in de richting van klimaatneutraliteit. We moeten de juiste keuzes maken, want als we het verkeerd aanpakken, zal ons dat de komende decennia duur te staan komen, zeker in een energie-intensief land als het onze.”

Met de organisatie van de Febeliec Energy Award wil Febeliec creativiteit en innovatie rond de energieproblematiek stimuleren.


Dit waren de leden van de jury:
Wouter De Geest, voorzitter van de jury, voorzitter VOKA - André Bouffioux, Strategic Advisor BESIX NV & Non-Executive Director EURANOVA SA - Daniel Dobbeni, President KIC InnoEnergy Benelux - Damien Ernst, Professor UCLiège - Dirk Fransaer, Managing Director VITO - Luc Huysmans, journalist Trends - Christiane Malcorps, Global Head Facility Excellence & Country Manager Belgium Solvay - Luc Sterckx, voorzitter Febeliec.