Sectorbedrijven lanceren STEM-challenges voor jongeren

Het initiatief Da’s Geniaal daagt jongeren uit om met STEM-challenges aan de slag te gaan. Een samenwerking tussen bekende TikTokkers en YouTubers en bedrijven als BASF en Deceuninck.

Trefwoorden: #BASF, #beroep, #Da's Geniaal, #Deceuninck, #essenscia, #ExxonMobil, #Johnson & Johnson, #PASS, #STEM, #studie, #Talentenfabriek, #Technopolis, #Total.

Lees verder

Nieuws

( Foto: dasgeniaal.be )

ENGINEERINGNET.BE - Nog te weinig jongeren kiezen voor een STEM-studierichting of -beroep, iets waar Da’s Geniaal verandering in wil brengen.

Zowel rechtstreeks, door bijvoorbeeld challenges en weetjes via sociale media te delen op maat van jongeren, maar ook met specifieke tips en tricks voor ouders.

Het doel? Jongeren enthousiast maken voor wetenschappen, techniek en technologie, en aantonen dat grote maatschappelijke vraagstukken zoals de klimaatuitdaging en nieuwe medische behandelingen nood hebben aan STEM-talent.

Bekende TikTokkers en YouTubers demonstreren leuke proefjes, samen met jonge STEM-helden uit sectorbedrijven als BASF, Deceuninck, ExxonMobil, Johnson & Johnson en Total.

Het initiatief richt zich in eerste instantie op jongens en meisjes in België van 10 tot 14 jaar en wil daarbij twee hardnekkige stereotypen doorbreken. Ook meisjes zijn sterk in exacte wetenschappen en je hoeft geen Einstein of Marie Curie te zijn om uit te blinken in chemie of wiskunde, in het labo of de industriële productie.

Het initiatief verloopt in samenwerking met het STEM-platform en essenscia-partners PASS, Talentenfabriek en Technopolis.