Dataroots zet groei voort met tien nieuwe aanwervingen

Met de aanwerving van deze tien nieuwe krachten gaat scale-up Dataroots, een Leuvense expert in artificiële intelligentie, reeds naar vijftig medewerkers.

Trefwoorden: #AI, #analytics translators, #cloud engineers, #cloudproviders, #data engineers, #Dataroots, #jobs, #machine learning. scale-up, #RootsAcademy

Lees verder

Techniek

( Foto: rawpixel - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Dataroots werd in 2016 opgericht door machine learning engineers Bart Smeets en Jonas Tundo en is snel uitgegroeid tot een vaste waarde op de Belgische AI-markt. Ondanks het coronajaar 2020 werd de groei van de Leuvense scale-up doorgezet.

“Sinds begin dit jaar gingen al tien nieuwe talenten aan de slag. De helft zijn getalenteerde schoolverlaters en de andere helft heeft eerdere ervaringen met AI”, vertelt oprichter en CEO Jonas Tundo. “We zijn dus in een anderhalf jaar verdubbeld naar vijftig mensen en we willen deze groei aanhouden in 2021.”

De nieuwe collega’s starten hun carrière bij Dataroots met een voltijdse opleiding van twee maanden, onder de noemer van de RootsAcademy. Dit is een volwaardig opleidingstraject met een curriculum en een eindwerk gericht op het vertalen van academische kennis naar praktijkgerichte vaardigheden.

Frederik De Smedt, data ingenieur bij Dataroots en coördinator van de RootsAcademy: “Juniorprofielen hebben vaak prima academische vaardigheden maar missen nog toepasbare vaardigheden die je op de werkvloer nodig hebt."

"Met praktische lessen en in groep uitdagingen aangaan die de realiteit van het bedrijfsleven weerspiegelen, laten we hen ervaring opdoen en de nodige certificeringstrajecten doorlopen bij de voornaamste cloudproviders."

"We zien bij de vorige generatie afgestudeerden van de RootsAcademy dat dit hen sterk geholpen heeft en dat deze aanpak dus zijn vruchten afwerpt. Ook maakt iedereen kennis met zowel data engineering als machine learning om elkaars leefwereld te leren kennen.”

Deze aanwervingsronde kadert in de ambities van de scale-up om de positie als AI-competentiecentrum verder uit te bouwen en om aan de steeds toenemende vraag uit de markt te blijven voorzien.

Tundo: “De sectoren waar we momenteel actief zijn blijven groeien, alsook boren we nieuwe domeinen aan zoals landbouw en industrie. De vraag naar onze oplossingen stijgt dan ook sterk. Ook het type projecten evolueert naar groter en complexer."

"Hiervoor trekken we geschikt talent aan zoals machine learning engineers, data engineers en cloud engineers, en zoeken we ook coördinerende profielen zoals analytics translators en projectcoördinatoren."