Vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst in België

Cargill (Izegem), Danone (Rotselaar), Delhez Tôlerie (Thimister-Clermont) en L’Oréal (Libramont) zijn de nieuwe Factories of the Future, terwijl 5 bedrijven hun titel verlengd hebben.

Trefwoorden: #Cargill, #Danone, #Delhez Tôlerie, #fabriek van de toekomst, #Factory of the Future, #L’Oréal

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - In zeven jaar is de groep van meest toekomstgerichte productiebedrijven in België daarmee uitgegroeid tot een club van 42 ondernemingen, die de voorbije 5 jaar samen meer dan 1,9 miljard euro investeerden in ons land.

Factories of the Future zijn bedrijven die investeren in digitalisering, in hun personeel, in slimme processen en producten en in een productie van wereldniveau. Ze gaan doordacht om met energie en materialen en stimuleren de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers. Om de felbegeerde titel te behalen, moeten bedrijven op een maturiteitsschaal in elk van die transformatiedomeinen minstens vier op vijf scoren tijdens een kritische audit door onafhankelijke experts.

Cargill (Izegem), Danone (Rotselaar), Delhez Tôlerie (Thimister-Clermont) en L’Oréal (Libramont) doorstonden de audit met glans en mogen minstens voor een jaar de titel Factory of the Future dragen.

Naast deze vier nieuwe winnaars zijn er dit jaar ook vijf andere maakbedrijven die er na een nieuwe audit in geslaagd zijn om hun eerder behaalde titel van Fabriek van de Toekomst voor een periode van drie jaar te verlengen. Het gaat om Continental, Provan, St-engineering (voormalig Newtec), Borit en Nuscience.


ACHTERGROND
De Factories of the Future Awards zijn een initiatief van Agoria en Sirris, het collectief centrum van de Belgische technologische industrie. Dit in samenwerking met Fevia (voeding), Fedustria (textiel, hout en meubels), essenscia (chemie en life sciences), Centexbel (textieltechnologie), Catalisti (chemie en kunststoffen), Wood.be (hout en meubels), Flanders’ FOOD (agrovoeding) en Digital Wallonia.