ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

ABO-ERG Holding Frankrijk heeft 100% van de aandelen van Geosonic France SAS, een Frans sonisch boorbedrijf, overgenomen en tegelijkertijd wordt de groep ook 100% eigenaar van Sialtech.

Trefwoorden: #ABO-Group, #Geosonic, #grondboring, #Sialtech, #sonische boringen

Lees verder

Techniek

( Foto: Sialtech )

ENGINEERINGNET.BE - Geosonic France heeft de laatste zes jaar haar expertise en machinepark uitgebouwd tot de belangrijkste speler enerzijds op het vlak van sonisch boren en anderzijds op het vlak van diepe, complexe boringen.

Sonisch boren is een hoogkwalitatieve boormethode waarbij hoogfrequente trillingen gebruikt worden om snel door harde lagen te boren. Daarnaast beschikt dit bedrijf over een uitgebreid machinepark om innovatieve boringen uit te voeren.

Frank De Palmenaer, CEO van ABO-GROUP Environment: ‘Deze overname zorgt ervoor dat wij het referentiebedrijf worden wat betreft sonisch boren. Geosonic beschikt naast sonische boorstellingen ook over andere specialistische machines die, naargelang de ondergrond, kunnen boren tot op een diepte van meer dan 1.000 meter.’

Geosonic zal samenwerken met de Nederlandse boorspecialist Sialtech, waarvan directeur Henk Nijmeijers de lead zal nemen. Beiden zullen functioneren als één onafhankelijk Europees boorbedrijf en vrijwel alle voorkomende boor­werk­zaam­heden kunnen uitvoeren met een duidelijke specialisatie in sonisch boren en het uitvoeren van ondiepe en diepe kernboringen.