DEME Offshore haalt Parkwind EPCI-contract binnen

DEME Offshore heeft een contract binnengehaald voor het ontwerp, de aankoop, de bouw en de installatie (EPCI) van de funderingen voor offshore windmolenpark Arcadis Ost I van Parkwind.

Trefwoorden: #DEME, #DEME Offshore, #funderingen, #monopijler, #offshore, #windmolen, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Windmolenpark Arcadis Ost I wordt ontwikkeld door Parkwind en heeft een vermogen van 257 MW. Het windmolenpark zal in de Baltische Zee worden gebouwd, ten noordoosten van het eiland Rügen in de kustwateren van het Duitse Mecklenburg-Vorpommern.

De 28 XXL-monopijlerfunderingen, die in Duitsland worden gebouwd door Steelwind, zullen een 100-tal meter lang zijn en ongeveer 2.000 ton per stuk wegen. Op een van de 28 funderingen komt het offshore substation. De monopijlers voor de windturbines zullen niet met de gebruikelijke transitiestukken worden uitgerust, maar rechtstreeks verbonden zijn met de turbinetoren.

De productie van de monopijlerfunderingen zal in 2021 van start gaan, terwijl de installatiecampagne voor de zomer van 2022 op de planning staat. In 2023 zou Arcadis Ost I volledig opgeleverd moeten zijn.