Beloftevolle starters krijgen doorgedreven begeleiding

Na succesvolle pilootprojecten biedt Voka voor de duur van een jaar het begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp aan via de methodiek van blended learning in heel Vlaanderen.

Trefwoorden: #begeleiding, #blended learning, #Bryo ScaleUp, #pilootprojecten, #starters, #Vlaanderen, #Voka

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - “De weg uit de crisis loopt ook via startende en ambitieuze bedrijven. Daarom zet Voka hier volop op in”, stelt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen.

Via Bryo ScaleUp werden in de afgelopen jaren 200 ondernemingen begeleid. Voka heeft het begeleidingstraject grondig vernieuwd en biedt de begeleiding nu aan in heel Vlaanderen.

“Het is onze bedoeling dubbel zoveel scale-ups te helpen met het realiseren van hun groeiambities. We willen zo snel als mogelijk weer aanknopen met groei. Voka is ervan overtuigd dat jonge bedrijven een voorbeeldrol kunnen spelen in de relance van onze economie”, Maertens.

Het programma richt zich op reeds gestarte ondernemingen met een omzet van 100.000 euro en verdere groeiambities. De inschrijvingen voor Bryo ScaleUp lopen heel de maand maart. Het begeleidingsprogramma start in de maand mei en loopt 12 maanden.

Bryo ScaleUp is er voor ondernemers met een marktklaar product en een schaalbaar businessmodel. Deelnemers aan het programma stappen in een vertrouwensgroep met andere ondernemers en krijgen individuele begeleiding door een coach en een panel van experten.

Voka past voor dit programma het innovatieve blended learning-principe toe. Bovenop de fysieke begeleidingssessies komt er een digitaal aanbod om zo het beste te halen uit de mix van offline en online.

Er komen inspiratiesessies met ondernemers uit het buitenland. Zo kunnen deelnemers inzichten krijgen van topondernemers wereldwijd, die niet altijd makkelijk naar België te halen zijn.

Ook kunnen deelnemers de online sessies nadien nog bekijken. Zo hoeven ze niets van het programma te missen als ze door hun agenda een bepaalde sessie niet live kunnen volgen.

Bryo maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Met het ‘contract ondernemerschap’ bijvoorbeeld investeert de Vlaamse regering de komende vier jaar 90 miljoen euro in ondernemerschap. 10 miljoen euro daarvan gaat naar start-ups & scale-ups.