GE Aviation heeft Flow Simulator verkocht aan Altair

Flow Simulator is geïntegreerde software voor stromingen, warmte­over­dracht en verbranding, waarbij simulaties zijn uit te voeren om het ontwerp van machines en systemen te optimaliseren.

Trefwoorden: #Altair, #Flow Simulator, #GE Aviation, #simulatie

Lees verder

Techniek

( Foto: Altair )

ENGINEERINGNET.BE - Ontwerpen op systeem­niveau wordt kritischer omdat organisaties de verant­woordelijk­heid hebben om steeds complexere toepassingen te simuleren.

Daarom is er een grote behoefte aan software waarmee snel complete systemen te modelleren zijn en het gedrag te simuleren is. Onder andere voor roterende machines, elektrische mobility, windturbines, warmtewisselaars en vrijwel alles met betrekking tot thermisch management.

Flow Simulator werd ontwikkeld voor het snel simuleren van alle stromingen in vliegtuigmotoren, tijdens de cyclus van opstijgen vanaf de startbaan, de vlucht en de landing. Vanaf het begin is deze software gebruikt voor het eenvoudiger modelleren van complexe thermische toepassingen, zoals ook voorkomen in de zorg, bij locomotieven en duurzame energieopwekking.

Naar aanleiding van deze verkoop hebben beide bedrijven ook een ‘memo of understanding’ (MoU) getekend voor een lange termijn strategisch samenwerkingsrelatie en managementcontacten. Daarin staat dat Altair de Flow Simulator blijft doorontwikkelen en dat GE Aviation toegang krijgt tot Altair’s complete softwareportfolio voor het onderzoeken van nieuwe toepassingen en workflows.