Blue Gate Antwerp verwelkomt nieuwe CityHub DHL Express

Dit stadsdistributiecentrum, geïnspireerd op het VIL-project R!Sult, zal met elektrische voertuigen gemiddeld 50.000 pakjes per week ophalen en leveren in de stad en de randgemeenten.

Trefwoorden: #Antwerpen, #Blue Gate Antwerp, #CityHub, #DHL Express, #distributiecentrum, #elektrische voertuigen, #project R!Sult, #VIL

Lees verder

Techniek

( Foto: DHL )

ENGINEERINGNET.BE - Om de sterke groei van de expressdiensten (onder meer gedreven door de boom van e-commerce) op te vangen, start DHL een ambitieus aanwervingsplan in België. Over een periode van twee jaar worden 600 nieuwe medewerkers aangeworven voor jobs in alle geledingen van het bedrijf.

De nieuwe vestiging is met 12.000 m² de grootste van het bedrijf in België. Deze hub vervangt het service center nabij de Noorderlaan, ten noorden van Antwerpen. Die barstte uit zijn voegen en was niet meer aangepast aan een moderne en duurzame stadslogistiek.

“Deze nieuwe CityHub brengt ons een grote stap dichter bij onze missie om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te zijn”, zegt Danny Van Himste, managing director BeLux van DHL Express.

"De CO2-uitstoot wordt drastisch verlaagd omdat we, dankzij de ideale ligging van de nieuwe CityHub, enkel elektrische cargofietsen en bestelwagens kunnen inzetten voor een optimale en duurzame stadsdistributie."

De helft van de pakjes bestemd voor het centrum wordt vanaf nu door elektrische cargofietsen, de Cubicycles, geleverd en de andere helft door elektrische bestelwagens van het type e-Crafter.

Het doel is om tegen 2030 de volledige belevering, dus ook in de randgemeenten, de haven en de ruimere omgeving, CO2-neutraal te maken door de inzet van 90 elektrische bestelwagens.

De keuze voor het eco-effectieve bedrijventerrein Blue Gate Antwerp sluit naadloos aan het ambitieuze GoGreen programma van DHL Express, dat de expressdienst tegen 2050 volledig CO2-neutraal moet maken.

Het BREEAM gecertificeerde gebouw van DHL Express werd bovendien ecologisch gebouwd. 1.000 zonnepanelen voorzien het gebouw van hernieuwbare energie. De aansluiting op het warmtenet laat toe om warmte met andere bedrijven uit te wisselen en zodra beschikbaar hernieuwbare energie te verbruiken.

Het 63 hecatere grote Blue Gate Antwerp is het eerste eco-effectieve en circulaire bedrijventerrein in België.