Nieuw Brussels instituut rond kunstmatige intelligentie opgericht

ULB en de VUB hebben de lancering aangekondigd van FARI, een gloednieuw Artificial Intelligence for the Common Good Institute en een unieke samenwerking die meer dan 300 onderzoekers in AI.

Trefwoorden: #artificial intelligence, #Brussels Gewest, #FARI, #kunstmatige intelligentie, #ULB, #VUB

Lees verder

nieuws

( Foto: screenshot fari.brussels )

ENGINEERINGNET.BE - FARI is een unieke samenwerking die meer dan driehonderd onderzoekers in AI en aanverwante disciplines samenbrengt rondom projecten die het algemeen belang dienen.

Het instituut zal onderzoek doen naar betrouwbare, transparante, toegankelijke kunstmatige intelligentie en de toepassing daarvan bevorderen. FARI wil het Brussels Gewest en haar inwoners helpen de hedendaagse uitdagingen aan te pakken, zoals bijvoorbeeld vervoer, duurzame ontwikkeling en gezondheidszorg.

Het instituut zal ook burgerraadplegingen houden om te bepalen hoe AI en algoritmen het dagelijks leven kunnen verbeteren. Onderzoekers gaan projecten opzetten waarbij de burgers actief worden betrokken en de AI-opleidingen in de regio zullen versterkt worden.

Het instituut wil een brug slaan tussen AI-deskundigen, burgers, bedrijven en lokale organisaties. Het zal drie hubs hebben: een Research & Innovation Hub, een Think Tank over AI, Data Maatschappij, en een AI Test and Experience Hub.

Het instituut is nu officieel van start gegaan, waarbij in 2021 de focus ligt op proefprojecten en outreach-activiteiten (conferenties, partnerships). Het zal in april 2021 zijn intrek nemen in de BeCentral-kantoren.


Klik hier voor meer informatie