Flexibele vulniveausensor met analoog signaal

Met de op reed gebaseerde, analoge 298A niveaumeter brengt elobau een robuuste en flexibele niveaumeter voor industriële machine- en offroad-voertuig­toepas­singen op de markt.

Trefwoorden: #289A, #brandstofniveausensor, #elobau, #sensoren

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Elobau breidt haar productassortiment voor niveaumeting uit. De nieuwe 298A brandstofniveausensor is speciaal geschikt voor het niveaumeten van brandstoffen, koelvloeistoffen, olie, water en andere chemische media. Ontwerpers en ontwikkelaars halen voordeel uit een compacte, flexibel configureerbare brandstofniveausensor met een analoog uitgangssignaal.

Analoog uitgangssignaal voor eenvoudigere integratie
Het belangrijkste verschil met het beproefde zustermodel, de 298 brandstofniveausensor, ligt in het uitgangssignaal. Terwijl de 298 een weerstandsuitgangssignaal genereert, gebruikt de 298A een analoog uitgangssignaal, hetzij als een stroomsignaal binnen het bereik van 4 tot 20 mA of als een spanningssignaal binnen het bereik van 0,5 tot 4,5 V DC.

Dit vereenvoudigt de integratie in de elektrische installatie van het voertuig aanzienlijk, aangezien extra componenten zoals omvormers kunnen worden weggelaten. Het vereenvoudigde uitgangssignaal maakt een probleemloze aansluiting op andere voertuigsystemen mogelijk, zoals de vulniveau-indicator in de cockpit.

Robuuste technologie met een hoge mate van flexibiliteit
Dankzij de reed-technologie is de brandstofniveausensor bijzonder robuust tegen invloeden van buitenaf, werkt hij in een temperatuurbereik van -40°C tot max. +110°C en beschikt over beschermingsklasse IPX7 DIN EN 60529 binnen containers en buiten containers IPX7 DIN EN 60529 en IP6K9K ISO 20653 waardoor de 298A brandstofniveausensor kan worden gebruikt in een breed scala van tank- en hydraulische toepassingen.

De mechanische aansluiting gebeurt ofwel met een 4 of 5 gats flens daarnaast is de aansluitmogelijkheid met een montagedraad van maat G1,5" of G2" in ontwikkeling voor later dit jaar. De buislengte van 187 tot 1.210 mm maakt het gebruik in de meest uiteenlopende tankafmetingen mogelijk.


www.elobau.com
Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.