• 26/03/2012
  • |     BB

Schoonmaakbedrijf Gom stelt onderaannemer in gebreke

Sociale onregelmatigheden bij schoonmaakpersoneel treinstations: Gom maant onderaannemer aan tot regularisatie.

Trefwoorden: #facilicom, #GOM, #nmbs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Facilicom, Alain Vandenbrande )

ENGINEERINGNET.BE -- “Naar aanleiding van de berichten rond sociale fraude bij de bedrijven die instaan voor de schoonmaak van de Belgische treinstations, informeert Gom, de hoofdaannemer van de NMBS voor de schoonmaak van de stations, dat het de betrokken onderaannemer in gebreke heeft gesteld en heeft aangemaand tot onmiddellijke regularisatie. Indien dit uitblijft, zal Gom het contract met de betrokken onderaannemer onmiddellijk verbreken.” Dat stelt Gom in een officieel perscommuniqué.

Het bedrijf wil naar eigen zeggen nog een stap verder gaan en alle onderaannemers waarmee het werkt, onderwerpen aan een verregaande sociale audit.

“Omdat de middelen die wij tot onze beschikking hebben om zelf sociale controle uit te voeren, duidelijk ontoereikend blijken, opteren wij resoluut voor een totale sociale screening van al onze onderaannemers door gespecialiseerde auditors”, aldus Alain Vandenbrande, Algemeen Directeur van Facilicom, het holdingbedrijf waaronder Gom ressorteert.

‘Wij zijn blij met de nieuwe initiatieven van Staatssecretaris Crombez maar willen eigenlijk evolueren naar een situatie waarbij onderaanneming bij schoonmaakopdrachten volledig gebannen wordt”, aldus nog Vandenbrande.