Antwerpse Covestro-vestiging kiest voor groene stroom

De site van chemiebedrijf Covestro in de Antwerpse haven zal bijna 50% van zijn elektriciteitsbehoefte betrekken uit windenergie. Het sloot hiervoor een Power Purchase Agreement met ENGIE.

Trefwoorden: #chemie, #Covestro, #ENGIE, #onshore windpark, #windenergie

Lees verder

Techniek

( Foto: Covestro )

ENGINEERINGNET.BE - De energieleverancier wil vanaf 1 april ongeveer 45% van de elektriciteitsvraag van Covestro in Antwerpen dekken met 15 windturbines in vier nieuw aangelegde onshore windparken.

De nieuwe overeenkomst, ‘Corporate PPA’ genaamd, dekt een capaciteit van 39 megawatt. Dit vermindert de koolstofvoetafdruk van Covestro in België met meer dan 38.500 ton CO2.

De productie in de chemische industrie is van oudsher energie-intensief. Met zijn verschillende innovatieve procestechnologieën en een erkend energiebeheersysteem heeft Covestro zijn energie-efficiëntie al aanzienlijk verhoogd en de emissies van zijn productie al sterk verminderd.

De groep Covestro heeft zich ook tot doel gesteld zijn specifieke CO2-uitstoot tegen 2025 te halveren ten opzichte van 2005. Aanvullend en in lijn met de nieuwe bedrijfsvisie 'We will be Fully Circular', wil Covestro nu ook het grootste deel van de resterende energie uit windenergie te halen.