Recordaantal inschrijvingen voor Start it @KBC accelerator

323 start-ups meldden zich aan voor de eerste pitchwave van 2021 om hun business te accelereren bij Start it @KBC. 64 van hen werden weerhouden, na twee intensieve, digitale pitchdagen.

Trefwoorden: #accelerator, #pitchen, #start-up, #Start it @KBC

Lees verder

nieuws

( Foto: Start it @KBC )

ENGINEERINGNET.BE - De wereld veranderen en liefst ook verbeteren, blijkt voor heel wat mensen de reden te zijn om hun werkgever te verlaten en een eigen start-up op te richten.

39% van de founders kiest voor het relatief onzekere start-up-leven om meer impact te kunnen hebben. Dat blijkt uit een bevraging van accelerator Start it @KBC bij de 203 start-ups die op 24 en 25 maart hun business-idee kwamen pitchen.

Een derde (35%) van de start-ups die hun business-idee bij Start it @KBC kwam pitchen, heeft zijn of haar vorige werkgever verlaten om zelf een bedrijf op te starten. Meer dan de helft van hen (53%) wilde altijd al een eigen bedrijf beginnen, maar zag een grotere organisatie als een goede leerschool.

7% van de start-ups geeft aan dat ze door corona genoodzaakt waren om andere bronnen van inkomsten te vinden, maar van de nood een deugd maakten om hun droom te realiseren en een start-up te beginnen.

65% van de start-ups focust voor de volle 100% op hun start-up en maakte er hun hoofdberoep van. 15% runt zijn start-up officieel in bijberoep. De toegelaten start-ups zijn veelal actief in digital services (50%), Agro&Food (17%) en de gezondheidssector (13%).


De volgende pitchwave van gaat door in oktober 2021. Binnenkort kunnen start-ups zich opnieuw aanmelden via www.startit.be.

ACHTERGROND
Het is het zesde jaar op rij dat Start it @KBC pitchwaves organiseert om startende, innovatieve bedrijven aan te trekken, met als doel hen te helpen opschalen.