SCD40/41: nieuwe serie CO2 sensoren

Sensirion introduceert een nieuwe serie CO2 sensoren met een volume van 1cm³. De SCD4x serie is een gecombineerde CO2 met relatieve vochtigheid en temperatuur sensor.

Trefwoorden: #BMF System Parts, #CO2, #SCD4x, #Sensirion, #sensoren

Lees verder

Productnieuws

( Foto: BMF System Parts )

ENGINEERINGNET.BE - Deze innovatie serie is gebaseerd op het foto-akoestische meetprincipe en combineert minimale afmetingen met een maximale performance.

Afhankelijk van het gekozen type is het mogelijk verschillende power modi te gebruiken waarmee het opgenomen zover gereduceerd kan worden dat de CO2 sensor geschikt is voor batterij gevoede systemen.

De SCD4x serie is op dit moment de enige sensor in de markt die geleverd wordt in een SMD package, hierdoor kan deze sensor volledig machinaal worden geassembleerd, dit in combinatie met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding maakt de nieuwe SCD4x uitermate geschikt kostprijs gevoelige applicaties die in grote aantallen geproduceerd worden.

CO2 is een belangrijke indicator voor binnen lucht kwaliteit. Door de nieuwe energie standaarden en goede isolatie worden huizen steeds energie zuiniger, als gevolg hiervan gaat de lucht kwaliteit sterk achteruit.

De oplossing hiervoor is gebruik maken van actieve ventilatie. Door gebruik te maken van de nieuwste CO2 sensor van Sensirion kan een systeem op basis van de gemeten CO2, vocht en temperatuur waarde geregeld ventileren met als resultaat een comfortabel en gezond binnen klimaat.


Voor meer informatie omtrent deze producten kunt u contact opnemen met:
BMF System Parts BV
Spaarpot 149 - NL-5667KW  Geldrop
T. +31 (0)40-8512170 - info@bmf-systemparts.com - www.bmf-systemparts.comBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.