• 27/03/2012
  • |     BB

Geldof scoort 20 miljoen euro bij LBC in Antwerpse haven

Het metaalconstructiebedrijf Geldof haalt nieuw contract van ongeveer 20 miljoen euro binnen voor bouw zeven opslagtanks bij LBC in Antwerpen.

Trefwoorden: #arcelormittal, #electrabel, #engineering, #epc, #geldof, #lbc, #tankpark

Lees verder

b2b

( Foto: Geldof )

ENGINEERINGNET.BE -- Geldof realiseerde al tankbouwprojecten voor LBC, onder andere in Frankrijk. Nu mag het in de Antwerpse haven ook zeven opslagtanks voor diverse basisoliën inclusief twee laadstations bouwen.

Voor het project zal Geldof in twee fasen werken. Eerst bouwen ze het nieuwe tankpark en het laadstation. In een tweede fase wordt het laadstation van de oude tankterminal afgebroken en vervangen.

Eens de beide installaties geconfigureerd zijn, werken ze volledig automatisch. De nieuwe tanks zullen een laadcapaciteit hebben van 41.000m³.

Deze keer zal Geldof ook instaan voor het volledige projectmanagement. “Dit project bestaat voor 20% uit tankbouw, de rest van het contract bestaat uit project management en uitvoeren van die planning,” aldus Reint Berghmans, project director bij Geldof.

“Onze all-in aanpak kwam LBC goed uit want de voorbije jaren bouwden zij hun technische dienst af en ze hadden onvoldoende projectmanagers die de volledige coördinatie op zich konden nemen.”

Geldof stelt zelf meer en meer te evolueren van pure metaalverwerking naar aannemer van volledige EPC-contracten (Engineering, Procurement en Construction management).

In het verleden werkte de constructeur aan belangrijke EPC-contracten voor dry bulk-projecten, onder andere voor ArcelorMittal en Electrabel.

De verwachting is dat het LBC-project klaar zal zijn tegen eind 2012. Het investeringsbedrag werd niet bekendgemaakt.


ACHTERGROND
Geldof Metaalconstructie uit Harelbeke is gespecialiseerd in de bouw van onder meer drukvaten, opslagtanks, installaties voor de opslag en verhandeling van droge bulk en diverse grote en/of complexe projecten in staal op maat.
Zo realiseert Geldof verhandelingsprojecten voor biomassa in havens en energiecentrales, bouwt het procesapparatuur en opslagtanks voor biobrandstoffen en realiseert het diverse installaties voor rookgaswassing en afvalstoffenverwerking.