• 27/03/2012
  • |     BB

Vorig jaar 8,7% meer aardgasketels verkocht

Aardgas zat ook in 2011 weer in de lift. Dat blijkt uit het onderzoek van de aardgasfederatie KVBG.

Trefwoorden: #aardgas, #aardgasfederatie, #KVGB

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- De federatie ondervraagt elk jaar 600 installateurs om zo de evolutie van de verwarmingsinstallaties op de residentiële markt in kaart te brengen.

De populariteit van aardgas blijft toenemen, zo blijkt niet alleen uit de studie bij installateurs, maar ook uit de verkoopcijfers. De verkoop van aardgasketels steeg vorig jaar met 8,7% ten opzichte van 2010.

De KVBG-studie wil in de eerste plaats nagaan in welke mate de consument kiest voor aardgas bij nieuwbouw en renovatie, vooral tegenover stookolie. Sinds vorig jaar wordt er ook gepeild naar de interesse in vormen van hernieuwbare energie.

Het gebruik van andere energievormen blijkt beperkt te blijven, maar er is belangstelling voor bijvoorbeeld geothermische warmtepompen, die in de drie gewesten opduiken, en pelletkachels, die vooral in Wallonië op bijval kunnen rekenen.


foto: KVGB)

ACHTERGROND
De Koninklijke Vereniging van Belgische Gasvaklieden (KVBG) is de Belgische aardgasfederatie. Zij verenigt de belangrijkste aardgasleveranciers en netbeheerders die actief zijn in België.