Logflow neemt intrek op O-Forty-site

Het bedrijf heeft onlangs het nieuwe hoofdkantoor op de O-Forty-site in Oostkamp in gebruik genomen. Met de investering gaat een prijskaartje van 6,5 miljoen euro gepaard.

Trefwoorden: #automatisering, #campus, #energie-neutraal, #innovatie, #Logflow, #logistiek, #O-Forty-site, #Oostkamp, #supply chain

Lees verder

Techniek

( Foto: O-Forty )

ENGINEERINGNET.BE - Om verdere expansie mogelijk te maken, verruilde Logflow zijn uitvalsbasis in Loppem voor het prestigieuze en bijna-energieneutrale O-Forty-project in Oostkamp.

O-Forty strekt zich uit over 25.000 m² en straalt met acht kantoorgebouwen, een meeting center, bufferzones, bomen en veel groen een echte campussfeer uit, in combinatie met slimme en duurzame technieken.

Het duurzame gebouw is uitgetekend door het Brugse architectenbureau Govaert & Vanhoutte. Opvallend is dat Logflow inzet op extra kantoorruimte, terwijl veel andere bedrijven hun capaciteit in coronatijden terugschroeven.

CEO Eric Vandenbussche: “Ik geloof in flexibele werkvormen. Dat komt ook in onze kantoorinrichting tot uiting, met vaste werkplekken en flexbureaus. We hebben de vierde verdieping uitgerust met een grote ontspanningsruimte, waar onze collega’s in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek kunnen gaan.”

De nulverdieping van de Logflow Tower moet uitgroeien tot een belevingscentrum rond innovatieve technologieën op vlak van automatisering, logistiek en productie.

“Het doel is dat zo een baken van inspiratie en kennisdeling ontstaat. Onze ingenieurs werken daarbij samen met andere partners en universiteiten, zonder onze onafhankelijkheid te verloochenen. Wie de Logflow Tower bezoekt, krijgt straks een blik op de evoluties binnen de vierde industriële revolutie in logistiek en supply chain”, aldus Vandenbussche.

Vandenbussche richtte Logflow in 2000 op. Na de indiensttreding van de eerste werknemer in 2011 groeide het ingenieursteam uit tot een vijftigtal medewerkers. Het consultancybedrijf begeleidt projecten op vlak van supply chain, van ontwerp tot implementatie.

Als kenniscentrum is Logflow een motor geworden voor de Vlaamse industrie. Het beschikt daartoe over de nodige experts, ervaring en knowhow op het gebied van IT, automatisatie, logistiek en productie.

“Veel bedrijven worstelen met logistieke problemen en dienen snel te kunnen reageren op veranderende markteisen. De impact van e-commerce en COVID 19 illustreren dat treffend. De geplande personeelsuitbreiding opent samen met de uitstraling van de Logflow Tower de poort naar verdere internationalisering”, aldus Vandenbussche.