Sneak preview van het Eplan Platform 2022

Tijdens de Hannover Messe Digital Edition heeft Eplan een eerste preview van het nieuwe Eplan Platform 2022 laten zien. Dat platform wordt komende zomer officieel gelanceerd.

Trefwoorden: #cloud, #Eplan, #Eplan Platform 2021

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Eplan )

ENGINEERINGNET.BE - Een van de highlights van het Eplan Platform 2022 is een volledig nieuwe gebruikersinterface die het algehele gebruiksgemak aanzienlijk verbetert.

De nadruk ligt hierbij op eenvoud en overzichtelijkheid. Daarnaast is het nieuwe platform zowel op visueel als functioneel gebied beter georiënteerd op apps voor mobiele apparaten en tal van desktopapplicaties.

Via variabele tabbladen krijgen gebruikers direct toegang tot belangrijke en veelgebruikte functies. De praktische multifunctionele werkbalk met moderne ribbontechniek past zich flexibel aan de toepassing aan, bijvoorbeeld bij het wisselen tussen 2D en 3D.

Verder combineert het nieuwe Eplan Platform ook verschillende menu's en werkbalken in één, waardoor het dagelijkse werk voor ervaren gebruikers eenvoudiger wordt en ook een efficiënte (her)introductie in de software mogelijk wordt.

Verder werd de gebruikersinterface voor zowel 2D- als 3D-engineering volledig opnieuw ontworpen. Het eindresultaat is een moderne applicatie met een optimale uitstraling, niet in de laatste plaats dankzij de aanwezigheid van een donkere en lichte modus.

Het nieuwe Eplan Platform 2022, dat deze zomer wordt gelanceerd onder het motto "It's in your hands", bevat nog veel meer innovaties. Een daarvan is de directe koppeling van ‘on premise’ met de cloud.

Met Eplan eManage kunnen projecten van het Eplan Platform nu direct naar de cloudomgeving worden geüpload en van daaruit worden gedeeld en gemanaged. De gratis versie is sinds medio maart beschikbaar.